Att göra egen saltgurka är så himla underskattat, det här är en klassiker som jag gör några gånger per år - eller så ofta jag får tag på fin gurka. Det är lite pill, men himla trevligt att hålla på med och det blir himmelskt gott samt håller länge. Här är min variant på klassisk saltgurka. Jag kan lova att du inte testat ett bättre recept. Receptet baserar sig på att du har ca 1.2 kg gurka.
Några viktiga saker när det kommre till saltgurka:
- Tvätta händer noggrant
- Peta inte i lagen
- Använd gärna plasthandskar (om du har)
- Se till att ättikslagen täcker gurkorna
- Förvara svalt/kalt och mörkt
- Plocka gärna gurkorna med pincett när du ska äta (för att undvika hudkontakt med lagen)
- Sterilisera burken innan du lägger ner lag/gurkor
Egentligen vet jag inte vad man ska kalla denna rätt, men det var något jag slängde ihop häromdagen när jag var sugen på sashimi. Samtidigt gillar inte Elin att bara käka rå fisk, så jag gjorde en variant med både rå lax och tillagad pilgrimsmussla. Det är väl egentligen en kombo av skandinaviska och japanska smaker. Enkelt som tusan att göra. En bra, fräsch och nyttig vardagsrätt helt enkelt.