Wagyu entrecôte med Nudelsallad

KockCamilla & Åke
SvårighetsgradNybörjare

Lätt grillad wagu entrecôte med smakrik nudelsallad serveras med wasabi creme och japansk kryddad soya sås. Går såklart även att grilla en vanlig entrecôte.

Dela
Waguentrecote
Portioner4 Portioner
Förberedelser20 minTillagningstid4 minTotal tid24 min
Wagu entrecote
 Wagyu enrecote
 2 nypa Salt
 2 nypa Peppar
Nudelsallad
 1 knippe Pac choi sallad
 1 paket Glasnudlar
 1-2 st Morötter
 2 st Minigurkor. ( man kan använda vanlig gurka också)
 1 st Rättika . Efter tycke och smak
 ½ st Ingefära
 1 knippe Koriander
 1 st Vårlök
Wasabi creme
 2 dl Créme fraiche
 1 Klick wasabi efter tycke och smak
 Ca. 1 msk. Japansk soya
Japansk kryddad soyasås
 1 st Shalottenlök
 1 st Chili efter tycke och smak
 ½ st Ingefära
 1 nypa Svartpeppar
 2 tsk Sesamolja
 3 msk Japansk soya
 1 st Lime
 1 nypa Sesamfrön
 1 Klyfta vitlök
 2 droppe Kalvfond
Wasabi creme
1

Blanda ner en klick wasabi i créme fraichen, rör ordentligt. Blanda ner några droppar japansk soya i cremen. Enkelt och lätt!!

Japansk kryddad soyasås
2

Dela och stek charlottenlöken, vitlök,chili,ingefära och svartpeppar i lite olja och sesamolja.
Häll på soya, kalvfond och smaka av med lime. Strö lite sesamfrön på såsen.

Nudelsallad
3

Hyvla eller skär tunna strimlor morot, stek eller förväll morötterna al dente.
Skär gurkan och rättika. Sjud nudlarna i lite lätt saltat vatten, häll av vattnet ordentligt. Blanda ihop grönsakerna, ingefäran med nudlar strö över lite koriander, vårlök. Dressa med lite av den japanska Soyasåsen och lime.
Servera salladen i en skål med Pac choi bladen runt om

Wagu entrecot
4

Låt köttet vila i 1-2 timmar i rumstemperatur före grillning.
Krydda köttet men grilla försiktigt, det ska absolut vara rött kött.
Låt vila minst 10 minuter. Skär köttet i strimlor.
Lägg lite sallad, kött i Pac choi blad dressa med såserna.
Smaklig spis

Ingredienser

Wagu entrecote
 Wagyu enrecote
 2 nypa Salt
 2 nypa Peppar
Nudelsallad
 1 knippe Pac choi sallad
 1 paket Glasnudlar
 1-2 st Morötter
 2 st Minigurkor. ( man kan använda vanlig gurka också)
 1 st Rättika . Efter tycke och smak
 ½ st Ingefära
 1 knippe Koriander
 1 st Vårlök
Wasabi creme
 2 dl Créme fraiche
 1 Klick wasabi efter tycke och smak
 Ca. 1 msk. Japansk soya
Japansk kryddad soyasås
 1 st Shalottenlök
 1 st Chili efter tycke och smak
 ½ st Ingefära
 1 nypa Svartpeppar
 2 tsk Sesamolja
 3 msk Japansk soya
 1 st Lime
 1 nypa Sesamfrön
 1 Klyfta vitlök
 2 droppe Kalvfond

Gör så här:

Wasabi creme
1

Blanda ner en klick wasabi i créme fraichen, rör ordentligt. Blanda ner några droppar japansk soya i cremen. Enkelt och lätt!!

Japansk kryddad soyasås
2

Dela och stek charlottenlöken, vitlök,chili,ingefära och svartpeppar i lite olja och sesamolja.
Häll på soya, kalvfond och smaka av med lime. Strö lite sesamfrön på såsen.

Nudelsallad
3

Hyvla eller skär tunna strimlor morot, stek eller förväll morötterna al dente.
Skär gurkan och rättika. Sjud nudlarna i lite lätt saltat vatten, häll av vattnet ordentligt. Blanda ihop grönsakerna, ingefäran med nudlar strö över lite koriander, vårlök. Dressa med lite av den japanska Soyasåsen och lime.
Servera salladen i en skål med Pac choi bladen runt om

Wagu entrecot
4

Låt köttet vila i 1-2 timmar i rumstemperatur före grillning.
Krydda köttet men grilla försiktigt, det ska absolut vara rött kött.
Låt vila minst 10 minuter. Skär köttet i strimlor.
Lägg lite sallad, kött i Pac choi blad dressa med såserna.
Smaklig spis

Wagyu entrecôte med Nudelsallad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *