Enkel laxtartar

Oscar LundgrenKockOscar & Elin
SvårighetsgradNybörjare

Fiskvariant på råbiff skulle man kunna säga. Det har blivit lite mycket lax på sistone. Detta är en enkel laxtartar som är god som tusan. Funkar som vardagsrätt eller förrätt en helg. Du snor ihop den på nolltid!

Dela
Laxtartar
Portioner4 Portioner
Tillagningstid20 min
 500 g salmalax (eller annan lax av sashimikvalitet)
 1 st gurka
 4 st rädisor
 2 msk sesamfrön
 1 kruka koriander
 1 dl majonäs
 2 msk wasabi
 1 dl japansk soya
 4 msk risvinäger
 1 msk strösocker
 4 msk vatten
 100 g parmesanost
 1 msk sesamolja
1

Sätt ugnen på 200grader (över/-undervärme)

Picklad gurka
2

Riv en halv gurka med mandolin eller hyvla med osthyvel, lägg i djup tallrik.

3

Blanda vatten, socker och risvinäger tills dess att sockret löst sig. (Jag gillar inte att ha socker i mat, men här fyller det en funktion).

4

Häll över vinägerblandningen så att det täcker gurkan, ställ kallt tills dess att det är dags för servering.

Parmesanchips
5

Riv parmesanost och lägg i små högar på en plåt med bakplåtspapper.
Tryck/platta till lite och droppa några droppar sesamolja över osten. Grädda i ugn i ca 5 minuter, ta ut och låt svalna.

Lax
6

Skölj av och torka laxen, tärna därefter i små kuber och ställ in i kylskåpet.

7

Rosta sesamfröna i het panna (bränn ej vid).

Wasabimajonäs
8

Blanda majonäs och wasabi-paste. (Gör gärna din majonäs själv, annars välj Hellmans), ställ kallt tills det är dags att servera.

Till servering
9

Mandolina rädisa tunt och hacka lite koriander.

10

Servera laxen med rostade sesamfrön, parmesanchips, hyvlad rädisa, picklad gurka, wasabimajonäs och koriander. Ha gärna lite japansk soja på sidan om. Bon Appétit!

Ingredienser

 500 g salmalax (eller annan lax av sashimikvalitet)
 1 st gurka
 4 st rädisor
 2 msk sesamfrön
 1 kruka koriander
 1 dl majonäs
 2 msk wasabi
 1 dl japansk soya
 4 msk risvinäger
 1 msk strösocker
 4 msk vatten
 100 g parmesanost
 1 msk sesamolja

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 200grader (över/-undervärme)

Picklad gurka
2

Riv en halv gurka med mandolin eller hyvla med osthyvel, lägg i djup tallrik.

3

Blanda vatten, socker och risvinäger tills dess att sockret löst sig. (Jag gillar inte att ha socker i mat, men här fyller det en funktion).

4

Häll över vinägerblandningen så att det täcker gurkan, ställ kallt tills dess att det är dags för servering.

Parmesanchips
5

Riv parmesanost och lägg i små högar på en plåt med bakplåtspapper.
Tryck/platta till lite och droppa några droppar sesamolja över osten. Grädda i ugn i ca 5 minuter, ta ut och låt svalna.

Lax
6

Skölj av och torka laxen, tärna därefter i små kuber och ställ in i kylskåpet.

7

Rosta sesamfröna i het panna (bränn ej vid).

Wasabimajonäs
8

Blanda majonäs och wasabi-paste. (Gör gärna din majonäs själv, annars välj Hellmans), ställ kallt tills det är dags att servera.

Till servering
9

Mandolina rädisa tunt och hacka lite koriander.

10

Servera laxen med rostade sesamfrön, parmesanchips, hyvlad rädisa, picklad gurka, wasabimajonäs och koriander. Ha gärna lite japansk soja på sidan om. Bon Appétit!

Enkel laxtartar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *