Rosa ägg – en riktig stämningshöjare

Jag vet inte hur man ska klassa det här receptet riktigt. Tips, recept eller som en kul grej kanske.
Oavsett, det är både gott och det ser väldigt elegant ut. Dessa ägg smakar ljuvligt med en lätt touch av inlagd rödbeta.

Oscars rosa ägg.

Ingredienser:

  • Vatten
  • Salt
  • Ägg
  • Spad från en burk inlagda skivade rödbetor.


Gör så här:

  1. Koka upp en kastrull med vatten och lite salt.
  2. När vattnet kokar, lägg ner ett kylskåpskallt ägg i vattnet i exakt 6 min och 30 sekunder.
  3. Häll av vattnet och kyl ägget i lite kallt vatten.
  4. Skala ägget försiktig och lägg i en skål.
  5. Slå över vätskan från en burk inlagda rödbetor på äggen.
  6. Låt dra i kylskåp i någon till några timmar.
  7. Servera till sallad, ramensoppa, kött, påsk/-julbordet eller något annat tillfälle där ägg sitter på sin plats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.