Potatis och Purjolökssoppa

Oscar LundgrenKockOscar & Elin
SvårighetsgradNybörjare

Ok. Detta är kanske det enklaste som finns - men ack så gott.
Jag lagar potatis och purjolökssoppa minst en gång i månaden.
Jag brukar laga denna med egen grönsaks eller kycklingfond, men har du ingen så går det bra med buljongtärning.

Dela
Potatis och purjolökssoppa
Portioner4 Portioner
Förberedelser5 minTillagningstid15 minTotal tid20 min
 6 st potatis (fast)
 1 st purjolök
 1 st gul lök
 1 paket bacon (ta 2 paket om du gillar bacon)
 2 msk körvel
 1 l grönsaksfond
 2 msk Olivolja att steka i
1

Hacka bacon i lagom små bitar.

2

Ansa och skölj purjolöken ordentligt.

3

Hacka upp purjolök och gul lök.

4

Skala potatis och skär i kuber eller lagom stora bitar.

5

Värm upp en tjockbottnad kastrull, häll i väldigt lite av oljan och fräs på baconet. Det ska inte bli knaprigt utan bara väl tillagat.

6

Häll i resten av oljan och lägg ner potatis, purjolök, lök och körvel.
Fräs i ett par minuter till.

7

Häll på buljongen och låt koka i ca 10-15 minuter (eller tills potatisen har önskad konsistens). Skumma av om så behövs.

8

Servera gärna med en bit bröd och lite ost.

Ingredienser

 6 st potatis (fast)
 1 st purjolök
 1 st gul lök
 1 paket bacon (ta 2 paket om du gillar bacon)
 2 msk körvel
 1 l grönsaksfond
 2 msk Olivolja att steka i

Gör så här:

1

Hacka bacon i lagom små bitar.

2

Ansa och skölj purjolöken ordentligt.

3

Hacka upp purjolök och gul lök.

4

Skala potatis och skär i kuber eller lagom stora bitar.

5

Värm upp en tjockbottnad kastrull, häll i väldigt lite av oljan och fräs på baconet. Det ska inte bli knaprigt utan bara väl tillagat.

6

Häll i resten av oljan och lägg ner potatis, purjolök, lök och körvel.
Fräs i ett par minuter till.

7

Häll på buljongen och låt koka i ca 10-15 minuter (eller tills potatisen har önskad konsistens). Skumma av om så behövs.

8

Servera gärna med en bit bröd och lite ost.

Potatis och Purjolökssoppa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *