Tillbehör

Bästa receptet på saltgurkaAv Oscar & Elin

Att göra egen saltgurka är så himla underskattat, det här är en klassiker som jag gör några gånger per år - eller så ofta jag får tag på fin gurka. Det är lite pill, men himla trevligt att hålla på med och det blir himmelskt gott samt håller länge. Här är min variant på klassisk saltgurka. Jag kan lova att du inte testat ett bättre recept. Receptet baserar sig på att du har ca 1.2 kg gurka.

Några viktiga saker när det kommre till saltgurka:

  • Tvätta händer noggrant
  • Peta inte i lagen
  • Använd gärna plasthandskar (om du har)
  • Se till att ättikslagen täcker gurkorna
  • Förvara svalt/kalt och mörkt
  • Plocka gärna gurkorna med pincett när du ska äta (för att undvika hudkontakt med lagen)
  • Sterilisera burken innan du lägger ner lag/gurkor
Crab cakesAv Oscar & ElinNär jag skriver receptet är det här faktiskt första gången jag gör den här varianten av mina crab cakes, det är en vidareutveckling av en klassisk asiatisk sådan. Jag gör den i airfryer med glutenfri panko. Du kan så klart fritera i olja om du vill. Jag kör också en blandning på havskräfta, krabbkött och koljafilé. Ungefär 50/50 ratio mellan skaldjur och fisk. Du gör din färs som du vill ha den (hummer eller räkor passar också finfint). Detta är egentligen att se som ett tilltugg eller mellanrätt snarare än en varmrätt.
Rabarber med glass (och nötcrunch)Av Oscar & ElinDet har gått lite för lång tid sedan jag laddade upp ett recept - sommaren kom i vägen 🙂 Men jag har samlat på mig en rad recept som jag kommer portionera ut här under hösten. Men innan vi är där kommer jag så klart bjuda på små godingar. Här kommer en magiskt god sommardessert - Rabarber med glass. Denna lagad i sous vide.
Matresan del 2. Tre Sorter SmörrebrödAv Camilla & ÅkeDel 2 i vår matresa - Danmark. Tre Sorters smörrebröd. (Här tre av mammas recept på danskt smörrebröd) 1. Rostbiff på danskt rågbröd med curry remouladsås toppad med rostadlök och stor kapris. 2. Varmröktlax med wasabicreme och rostade sesamfrön på surdegsbröd. 3. Skagenröra med pepparrot på danskt rågbröd eller surdegsbröd.
BBQ Kycklingklubbor (3steg, brine, rub, sticky)Av Oscar & ElinJag kör grillsäsong året runt, men är alltid mer sugen på grill när solen tittar fram. Något jag gör ganska ofta som snack, tillbehör eller ibland main är kycklingklubbor på grillen. Här har vi ett av mina enkla recept på kycklingklubbor.
Pulled pork chili cheese (glutenfria)Av Oscar & ElinJag gjorde pulled pork häromdagen och fick för mig att göra ett tillbehör. Mina pulled pork chili cheese visade sig vara en riktig höjdare. Jag gjorde dom glutenfria, men det går så klart bra att använda vanligt mjöl. Limitera er inte heller till fyllningen, ni skulle kunna fylla bollarna med vad som helst. Jag har inte helkoll på måtten, det viktiga är att ni kan rulla små bullar av smeten.