Lundgrens matresa

Vi lever i en märklig tid. Corona har tagit världen med storm (i ordets mest negativa bemärkelse). Många länder stänger ner, folk dör, sjukvården är kraftigt ansträngd, företag går i konkurs, det råder reseförbud och vi alla lever på olika sätt med sociala restriktioner… Någonstans mitt i allt detta så ska vi försöka leva vidare. Hur gör man ens det?

Detta är i alla fall ett egoistiskt försök att ha tankarna någon annanstans under denna skumma period. I tider som dessa så kan tankarna lätt vandra iväg till äventyr, resor och annat spännande som finns där ute i världen, äventyr som vi inte vet om eller när vi får uppleva nästa gång.

Med ovan sagt så ska jag försöka göra en matresa hemifrån köket på Värmdö. Förhoppningsvis blir det en världsomsegling, men vi kanske får soppatorsk i Danmark – vem vet. Tanken är att vi ska jobba oss igenom mat och dryck från land till land. Och jag ska försöka uppdatera en karta samt en lista med recept här i denna bloggpost, hur ofta jag kommer lägga ut ett nytt recept, det får vi se. Ett experiment som kanske totalfloppar – men i bästa fall blir det succé, oavsett så hoppas jag att just du vill följa med 🙂

Recept i Lundgrens Matresa

 1. Sverige – Biff Rydberg
 2. Danmark – Tre sorters smörrebröd
 3. Tyskland – Bratwurst mit sauerkraut
 4. Polen – Bigos (Polsk jägargryta)
 5. Ryssland – Blinier med rysk kaviar
 6. Georgien – Kharcho
 7. Azerbadjan – Dogramach

2 Comments

 1. Hej,
  Har just lagat er Schweizersnitsel och kan meddela toppklass
  Jag lagar inte så mycket mat hemma men det här tog skruv
  Full pott !!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.