Att göra egen saltgurka är så himla underskattat, det här är en klassiker som jag gör några gånger per år - eller så ofta jag får tag på fin gurka. Det är lite pill, men himla trevligt att hålla på med och det blir himmelskt gott samt håller länge. Här är min variant på klassisk saltgurka. Jag kan lova att du inte testat ett bättre recept. Receptet baserar sig på att du har ca 1.2 kg gurka.
Några viktiga saker när det kommre till saltgurka:
- Tvätta händer noggrant
- Peta inte i lagen
- Använd gärna plasthandskar (om du har)
- Se till att ättikslagen täcker gurkorna
- Förvara svalt/kalt och mörkt
- Plocka gärna gurkorna med pincett när du ska äta (för att undvika hudkontakt med lagen)
- Sterilisera burken innan du lägger ner lag/gurkor
Mormor och morfar är familjen Lundgrens absoluta överhuvuden när det kommer till matlagning.
Varje gång jag lagar rejäl svensk eller fransk mat hemma, så tänker jag på dofterna från mormor och morfars kök när jag var liten och träffas av en rejäl dos nostalgi - varje gång. Här är ett riktigt pangrecept från Morfar. // Oscar
Kanske något sent nu när hösten lackar mot vinter och kantarellsäsongen är över. Men det här är ändå gott, och ett härligt tips för ruggiga höstkvällar.