Ägg och kaviar

Oscar LundgrenKockOscar & Elin
SvårighetsgradMedel

Namnet kanske för tankarna till Kalles kaviar, men här har vi en tillpiffad variant av den svenska klassikern "Ägg och Kaviar". Störrom, pocherat ägg, hummer, smetana och lite picklat. Otroligt gott.

Dela
Kaviar
Portioner4 Portioner
Förberedelser10 minTillagningstid20 minTotal tid30 min
 4 st ägg
 80 g störrom ("kaviar")
 3 msk smetana
 1 msk ättika
Picklat
 1 st äpple
 1 st schalottenlök
 50 g gurka
 1,50 dl vatten
 1 dl socker
 0,50 dl ättika
Andra goda tillbehör
 stjärt av hummer eller havskräfta
 smörstekt toast
Picklat
1

Blanda socker, vatten och ättika i en kastrull, koka upp tills sockret löst sig. (ställ åt sidan)

2

Skär gurka och äpple i små kuber, finhackad schalottenlök. Lägg ner i 1-2-3 lagen. Låt stå tills det är dags för servering.

Ägg
3

Häll upp ca 1 liter vatten i en kastrull och blanda med ca 1 msk ättika. Koka upp vätskan och dra ner temperaturen (ska endast sjuda)

4

Kläck ett ägg en i en skål, rör runt med en hålslev ett par varv i det sjudande vattnet, häll försiktigt ner ägget i vattnet.

5

Låt sjuda i ca 2-3 minuter, plocka sedan upp ägget och doppa i kallt vatten. (gör 1 ägg i taget)

Servera
6

Servera pocherat ägg, den picklade löken/gurkan/äpplet med smetana, kaviar och varför inte havskräft/-hummerstjärt?

Ingredienser

 4 st ägg
 80 g störrom ("kaviar")
 3 msk smetana
 1 msk ättika
Picklat
 1 st äpple
 1 st schalottenlök
 50 g gurka
 1,50 dl vatten
 1 dl socker
 0,50 dl ättika
Andra goda tillbehör
 stjärt av hummer eller havskräfta
 smörstekt toast

Gör så här:

Picklat
1

Blanda socker, vatten och ättika i en kastrull, koka upp tills sockret löst sig. (ställ åt sidan)

2

Skär gurka och äpple i små kuber, finhackad schalottenlök. Lägg ner i 1-2-3 lagen. Låt stå tills det är dags för servering.

Ägg
3

Häll upp ca 1 liter vatten i en kastrull och blanda med ca 1 msk ättika. Koka upp vätskan och dra ner temperaturen (ska endast sjuda)

4

Kläck ett ägg en i en skål, rör runt med en hålslev ett par varv i det sjudande vattnet, häll försiktigt ner ägget i vattnet.

5

Låt sjuda i ca 2-3 minuter, plocka sedan upp ägget och doppa i kallt vatten. (gör 1 ägg i taget)

Servera
6

Servera pocherat ägg, den picklade löken/gurkan/äpplet med smetana, kaviar och varför inte havskräft/-hummerstjärt?

Ägg och kaviar

2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *