Rabarber med glass (och nötcrunch)

Oscar LundgrenKockOscar & Elin
SvårighetsgradNybörjare

Det har gått lite för lång tid sedan jag laddade upp ett recept - sommaren kom i vägen 🙂 Men jag har samlat på mig en rad recept som jag kommer portionera ut här under hösten. Men innan vi är där kommer jag så klart bjuda på små godingar. Här kommer en magiskt god sommardessert - Rabarber med glass. Denna lagad i sous vide.

Dela
Rabarber med glass
Portioner4 Portioner
Tillagningstid1 timme
 250 g Rabarber
 75 g Strösocker
 1 msk Smör
 Lite vaniljsocker
 Macadamianötter
 Salt
 Din favoritglass.
1

Skala rabarbern. Jag brukar ta en kniv, skära av vid roten ungefär 90% och sedan böja av roten och "skala" av blasten.

2

Måtta rabarbern och skär i lagom stora bitar, ca 1 dm brukar vara fint nog.
Lägg i en sous vide påse, häll på strösocker, vanilj och en klick smör.

3

Kör i sous vide 60 grader i ca 60 minuter.

4

Låt svalna något innan servering.

Nötcrunch
5

Hacka eller banka sönder nötterna.

6

Värm upp en stekpanna på medelvärme, lägg ner en klick smör, rosta nötterna i pannan, gå ner med lite salt och socker om du känner fört.

Servering
7

Servera din rabarber med din favoritglass och lite nötcrunch.

Ingredienser

 250 g Rabarber
 75 g Strösocker
 1 msk Smör
 Lite vaniljsocker
 Macadamianötter
 Salt
 Din favoritglass.

Gör så här:

1

Skala rabarbern. Jag brukar ta en kniv, skära av vid roten ungefär 90% och sedan böja av roten och "skala" av blasten.

2

Måtta rabarbern och skär i lagom stora bitar, ca 1 dm brukar vara fint nog.
Lägg i en sous vide påse, häll på strösocker, vanilj och en klick smör.

3

Kör i sous vide 60 grader i ca 60 minuter.

4

Låt svalna något innan servering.

Nötcrunch
5

Hacka eller banka sönder nötterna.

6

Värm upp en stekpanna på medelvärme, lägg ner en klick smör, rosta nötterna i pannan, gå ner med lite salt och socker om du känner fört.

Servering
7

Servera din rabarber med din favoritglass och lite nötcrunch.

Rabarber med glass (och nötcrunch)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *