Majskycklinglår med ugnsrostad potatis och kantareller.

Oscar LundgrenKockOscar & Elin
SvårighetsgradNybörjare

Kanske något sent nu när hösten lackar mot vinter och kantarellsäsongen är över.
Men det här är ändå gott, och ett härligt tips för ruggiga höstkvällar.

Dela
Portioner4 Portioner
Tillagningstid45 min
 Majskycklinglårfilé
 Små fina potatisar (fast)
 1 paket Kantareller
 1 dl Vispgrädde
 1 msk Kalvfond
 1 st schalottenlök
 1 skvätt rödvin
 1 nypa Färsk timjan
 1 nypa Torkad timjan
 1 msk Olivolja
 Smör och lite neutral olja för stekning
 Flingsalt/salt/svartpeppar
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Gnid in de potatisarna (hela) med lite olivolja, torkad timjan och lite salt.

3

Tillaga mitt i ugn i ca 45 minuter.

4

Medan potatisen är i ugnen. Torka av kycklingen så den är torr. Stek kycklingen med skinnsidan neråt i stekpanna på medelvärme i smör. (kör ner en skvätt neutral olja också, så att smöret inte bränner vid). Stek tills den når önskvärd innertemperatur (jag siktar på att ta av på ca 71 grader och låta den gå på eftervärme till 72). Genom att inte salta skinnsidan innan du börjar steka så kommer skinnet att bli krispigare.

5

Medan du sakta tillagar kycklingen, ansa svampen och hetta upp en till stekpanna till medelvärme.

6

Gå ner med en rejäl klick smör i pannan och svetta sedan svampen, låt en del vätska från svampen reducera bort.

7

Finhacka en schalottenlök och låt fräsa med svampen.

8

Slå på en skvätt rödvin och låt alkoholen koka bort.

9

Ner med grädde efter smak, torkad timjan och en matsked koncentrerad kalvfond. Låt svampkoket koka ihop på låg/-medelvärme tills dess att kycklingen och potatisen är klar.

10

Servera ugnsrostad potatis, smörstekt majskyckling med den fantastiska kantarellsåsen och toppa med lite färsk timjan. Bon apetit!

Ingredienser

 Majskycklinglårfilé
 Små fina potatisar (fast)
 1 paket Kantareller
 1 dl Vispgrädde
 1 msk Kalvfond
 1 st schalottenlök
 1 skvätt rödvin
 1 nypa Färsk timjan
 1 nypa Torkad timjan
 1 msk Olivolja
 Smör och lite neutral olja för stekning
 Flingsalt/salt/svartpeppar

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Gnid in de potatisarna (hela) med lite olivolja, torkad timjan och lite salt.

3

Tillaga mitt i ugn i ca 45 minuter.

4

Medan potatisen är i ugnen. Torka av kycklingen så den är torr. Stek kycklingen med skinnsidan neråt i stekpanna på medelvärme i smör. (kör ner en skvätt neutral olja också, så att smöret inte bränner vid). Stek tills den når önskvärd innertemperatur (jag siktar på att ta av på ca 71 grader och låta den gå på eftervärme till 72). Genom att inte salta skinnsidan innan du börjar steka så kommer skinnet att bli krispigare.

5

Medan du sakta tillagar kycklingen, ansa svampen och hetta upp en till stekpanna till medelvärme.

6

Gå ner med en rejäl klick smör i pannan och svetta sedan svampen, låt en del vätska från svampen reducera bort.

7

Finhacka en schalottenlök och låt fräsa med svampen.

8

Slå på en skvätt rödvin och låt alkoholen koka bort.

9

Ner med grädde efter smak, torkad timjan och en matsked koncentrerad kalvfond. Låt svampkoket koka ihop på låg/-medelvärme tills dess att kycklingen och potatisen är klar.

10

Servera ugnsrostad potatis, smörstekt majskyckling med den fantastiska kantarellsåsen och toppa med lite färsk timjan. Bon apetit!

Majskycklinglår med ugnsrostad potatis och kantareller.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *