Löjromspizza

Oscar LundgrenKockOscar & Elin
SvårighetsgradMedel

En god försvenskad variant av pizza, här med Kalix löjrom, creme fraiche, dill, gräslök och rödlök på en klassisk pizzabotten. En känsla av lyx både till vardags som till fest.

Dela
löjromspizza
Portioner4 Portioner
Tillagningstid30 min
 100 g kalix löjrom
 100 g creme fraiche
 1 knippe dill
 1 knippe gräslök
 1 st rödlö
 citron till servering
1

Antingen gör du min kalljästa pizzadeg eller så gör du din egen, alternativt köp en deg från din lokala pizzeria eller köp färdig i affären (Den i affären innehåller däremot ofta Etanol, så den brukar jag avstå.

2

Grädda pizzabotten i ugn på så hög temperatur som möjligt, gärna på en baksten eller på en plåt tills dess att de små "leopardfläckarna" träder fram. (se till att förvärm plåt eller baksten en god stund innan du gräddar pizzabotten).

3

Hacka rödlök, dill, och gräslök fint.

4

När pizzabotten är klar, låt den vila några minuter på en skärbräda eller tallrik, så att den svalnar något.

5

Spritsa ut creme fraiche och löjrom med spritspåse eller fryspåse som du klipper av kanten på.

6

Strössla på rödlök, gräslök och dill efter smak och tycke.
Avsluta med en pressa över lite citronsaft. Servera omedelbart 🙂

Ingredienser

 100 g kalix löjrom
 100 g creme fraiche
 1 knippe dill
 1 knippe gräslök
 1 st rödlö
 citron till servering

Gör så här:

1

Antingen gör du min kalljästa pizzadeg eller så gör du din egen, alternativt köp en deg från din lokala pizzeria eller köp färdig i affären (Den i affären innehåller däremot ofta Etanol, så den brukar jag avstå.

2

Grädda pizzabotten i ugn på så hög temperatur som möjligt, gärna på en baksten eller på en plåt tills dess att de små "leopardfläckarna" träder fram. (se till att förvärm plåt eller baksten en god stund innan du gräddar pizzabotten).

3

Hacka rödlök, dill, och gräslök fint.

4

När pizzabotten är klar, låt den vila några minuter på en skärbräda eller tallrik, så att den svalnar något.

5

Spritsa ut creme fraiche och löjrom med spritspåse eller fryspåse som du klipper av kanten på.

6

Strössla på rödlök, gräslök och dill efter smak och tycke.
Avsluta med en pressa över lite citronsaft. Servera omedelbart 🙂

Löjromspizza

2 Comments

    1. Heeej Paula,
      Helt ärligt så har jag aldrig riktigt fått till en glutenfri deg lika bra som en vanlig deg. Men det du kan göra är att ta mitt napolitanska pizza-recept, gör som vi beskriver degen i det receptet (punkt 1-8). Men variera mjölmängden, dvs börja med typ 7dl, sen häller du i lite till och sen lite till etc. Tills du har en elastisk deg. Den glutenfria degen behöver inte jäsa i två dygn i kylskåp, utan testa att kör den enligt instruktionerna fram till punkt 8 och låt den sedan vila i rumstemperatur nån timme till. https://lundgrensmat.se/recept/akta-napolitansk-pizza/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *