Matresan del 3. Bratwurst mit sauerkraut

Oscar LundgrenKockOscar & Elin
SvårighetsgradNybörjare

Vi har kommit vidare i vår matresa - denna gång har vi tagit oss från Danmark till Tyskland och en tysk klassiker. "Bratwurst mit sauerkraut". Med andra ord - korv med surkål.
Jag var på en "korvkurs" för ett tag sedan och har lite bra korv i frysen, jag har även gjort lite surkål (som tar en mindre evighet) därför kommer såväl detta som nästa recept att basera sig på just korv och surkål - trist eller kul. Det avgör du. I Tyskland serverar man gärna detta med potatis eller potatispuré, jag har gjort en form av snabbkäk av det. Gott som tusan 🙂
Bilden är fruktansvärd, jag vet.

Dela
Bratwurst med surkål
Portioner4 Portioner
Tillagningstid45 min
 500 g Bratwurst (eller annan färsk korv som du föredrar)
 500 g Surkål
 1 st Gul lök
 1 st Äpple
 25 cl Tysk lageröl
 1 msk Senap
 Kumminfrön
 Smör till stekning
 Korvbörd av bättre kvalitet
1

Sätt på ugnen på ca 100 grader

2

Stek korven så den får lite yta i smör i en traktörpanna eller stekpanna med höga kanter, lägg sedan korven åt sidan.

3

Svetta surkålet tillsammans med kumminfrön i samma panna där korven stekts.

4

Hacka gul lök och äpple, lägg ner i pannan med surkålet låt svetta i ca 5-7 minuter.

5

Slå på ölen och låt koka i 30 minuter.

6

Värm korvbröden i ugnen.

7

Servera korven i de värmda korvbröden, tillsammans med surkålsmixen, och lite senap (jag föredrar sötstark), men det är en smaksak, drick gärna en kall öl till!

Ingredienser

 500 g Bratwurst (eller annan färsk korv som du föredrar)
 500 g Surkål
 1 st Gul lök
 1 st Äpple
 25 cl Tysk lageröl
 1 msk Senap
 Kumminfrön
 Smör till stekning
 Korvbörd av bättre kvalitet

Gör så här:

1

Sätt på ugnen på ca 100 grader

2

Stek korven så den får lite yta i smör i en traktörpanna eller stekpanna med höga kanter, lägg sedan korven åt sidan.

3

Svetta surkålet tillsammans med kumminfrön i samma panna där korven stekts.

4

Hacka gul lök och äpple, lägg ner i pannan med surkålet låt svetta i ca 5-7 minuter.

5

Slå på ölen och låt koka i 30 minuter.

6

Värm korvbröden i ugnen.

7

Servera korven i de värmda korvbröden, tillsammans med surkålsmixen, och lite senap (jag föredrar sötstark), men det är en smaksak, drick gärna en kall öl till!

Matresan del 3. Bratwurst mit sauerkraut

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *