Matresan del 2. Tre Sorter Smörrebröd

KockCamilla & Åke
SvårighetsgradNybörjare

Del 2 i vår matresa - Danmark.

Tre Sorters smörrebröd. (Här tre av mammas recept på danskt smörrebröd)
1. Rostbiff på danskt rågbröd med curry remouladsås toppad med rostadlök och stor kapris.
2. Varmröktlax med wasabicreme och rostade sesamfrön på surdegsbröd.
3. Skagenröra med pepparrot på danskt rågbröd eller surdegsbröd.

Dela
smorebrad
Portioner4 Portioner
Förberedelser10 minTillagningstid10 minTotal tid20 min
Rostbiff på danskt rågbröd med curryremoulad, rostad lök och stor kapris
 1 st Danskt rågbröd
 1 st Rostbiff gärna rödvinsmarinerad
 2 dl Creme fraiche
 2 msk Fin majonäs
 2 msk - 3 msk Bostongurka/ pickles efter tycke och smak
 1 msk - 2 msk Curry efter tycke och smak
 1 nypa Salt och svart peppar efter tycke och smak
 1 st Isbergssallad
 1 burk Stor kapris
 1 burk Rostad lök alt så rostar du löken själv
Varmrökt lax med wasabicreme och rostade sesamfrön
 1 st Varmrökt Lax
 2 dl Creme fraiche
 1 tsk - 2 tsk Wasabi efter tycke och smak
 1 droppe -2 drooppar Japansk soya efter tycke och smak
 1 st Rödlök
 1 droppe Lime efter tycke och smak
 1 tsk Sesamfrön
 1 knippe Gräslök
Skagenröra med pepparrot på danskt rågbröd
 500 g Räkor
 2 dl Creme fraishe
 2 msk Fin majonäs
 2 tsk Dijon senap efter tycke och smak
 ½ st Saft från en citron efter tycke och smak
 1 knippe Dill
 1 nypa Salt och peppar efter tycke och smak
 1 st Skivad citron
1

Cremen till rostbiffen: Blanda creme fraiche , majonäs, bostongurka alt hackad pickles, curry, smaka av med salt och peppar. Kan förberedas flera timmar före servering

2

Montera smörrebrödet med salladsblad, rostbiff, remouladsås, rostad lök och kapris.

3

Cremen till varmrökta laxen: Blanda ut creme fraiche väl med wasabi, tillsätt soya och lime. Kan förberedas flera timmar före servering

4

Montera lax smörrebrödet med salladsblad i botten, lägg bitar av varmröktlax på brödet, klicka på wasabiröran strö lite rostade sesamfrön skiva en tunn ring med rödlök lägg på lite gräslök

5

Cremen till skagenröran: Blanda creme fraiche, majonäs, dijonsenap smaka av med citron salt och peppar. Du kan med fördel ha lite pepparrot i om du vill ha ännu mer sting. Detta kan du förbereda flera timmar före servering. Någon timme före montering tillsätt räkor och rejält med hackad dill.

6

Montera skagenröran på smörrebrödet:
Salladsblad i botten, lägg på skagenröran lägg på en tunn citron skiva och en dill kvist

Ingredienser

Rostbiff på danskt rågbröd med curryremoulad, rostad lök och stor kapris
 1 st Danskt rågbröd
 1 st Rostbiff gärna rödvinsmarinerad
 2 dl Creme fraiche
 2 msk Fin majonäs
 2 msk - 3 msk Bostongurka/ pickles efter tycke och smak
 1 msk - 2 msk Curry efter tycke och smak
 1 nypa Salt och svart peppar efter tycke och smak
 1 st Isbergssallad
 1 burk Stor kapris
 1 burk Rostad lök alt så rostar du löken själv
Varmrökt lax med wasabicreme och rostade sesamfrön
 1 st Varmrökt Lax
 2 dl Creme fraiche
 1 tsk - 2 tsk Wasabi efter tycke och smak
 1 droppe -2 drooppar Japansk soya efter tycke och smak
 1 st Rödlök
 1 droppe Lime efter tycke och smak
 1 tsk Sesamfrön
 1 knippe Gräslök
Skagenröra med pepparrot på danskt rågbröd
 500 g Räkor
 2 dl Creme fraishe
 2 msk Fin majonäs
 2 tsk Dijon senap efter tycke och smak
 ½ st Saft från en citron efter tycke och smak
 1 knippe Dill
 1 nypa Salt och peppar efter tycke och smak
 1 st Skivad citron

Gör så här:

1

Cremen till rostbiffen: Blanda creme fraiche , majonäs, bostongurka alt hackad pickles, curry, smaka av med salt och peppar. Kan förberedas flera timmar före servering

2

Montera smörrebrödet med salladsblad, rostbiff, remouladsås, rostad lök och kapris.

3

Cremen till varmrökta laxen: Blanda ut creme fraiche väl med wasabi, tillsätt soya och lime. Kan förberedas flera timmar före servering

4

Montera lax smörrebrödet med salladsblad i botten, lägg bitar av varmröktlax på brödet, klicka på wasabiröran strö lite rostade sesamfrön skiva en tunn ring med rödlök lägg på lite gräslök

5

Cremen till skagenröran: Blanda creme fraiche, majonäs, dijonsenap smaka av med citron salt och peppar. Du kan med fördel ha lite pepparrot i om du vill ha ännu mer sting. Detta kan du förbereda flera timmar före servering. Någon timme före montering tillsätt räkor och rejält med hackad dill.

6

Montera skagenröran på smörrebrödet:
Salladsblad i botten, lägg på skagenröran lägg på en tunn citron skiva och en dill kvist

Matresan del 2. Tre Sorter Smörrebröd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.