Pulled pork chili cheese (glutenfria)

Jag gjorde pulled pork häromdagen och fick för mig att göra ett tillbehör. Mina pulled pork chili cheese visade sig vara en riktig höjdare. Jag gjorde dom glutenfria, men det går så klart bra att använda vanligt mjöl.
Limitera er inte heller till fyllningen, ni skulle kunna fylla bollarna med vad som helst. Jag har inte helkoll på måtten, det viktiga är att ni kan rulla små bullar av smeten.

Dela
Pulled pork chili cheese
Portioner4 Portioner
Förberedelser10 minTillagningstid10 minTotal tid20 min
 Smet
 2 dl Riven ost
 2 msk Jalapeno (grön på burk)
 1 msk cremé fraiche
 1 dl Pulled pork
 Panering
 2 dl Glutenfritt mjöl
 1 st Ägg
 1 dl Mjölk
 2 dl Panko
 Salt
 Olja att fritera i.
1

Hacka jalapeno och pulled pork i bitar (behöver inte vara allt för finhackat, det är gott med lite bitar).

2

Blanda riven ost, jalapeno, pulled pork, cremé fraiche (och en klick bbq sås om du vill). Viktigt att smeten inte blir rinnig, den ska hålla ihop.

3

Paneringen sker i tre steg.
1. Häll 1dl mjöl i första skålen
2. Frityrsmet: Blanda 1dl mjöl, mjölk och 1 ägg i andra skålen.
3. Häll pankon i den tredje skålen

4

Rulla bollarna först i mjöl, sen i frityrsmeten, sen i pankon.

5

Värm oljan till ca 160 grader och fritera bollarna i ca 1 minut vardera (lägg ner med hålslev) låt rinna av på papper. Ät som dom är eller blanda ihop en fräsch dipp.

Ingredienser

 Smet
 2 dl Riven ost
 2 msk Jalapeno (grön på burk)
 1 msk cremé fraiche
 1 dl Pulled pork
 Panering
 2 dl Glutenfritt mjöl
 1 st Ägg
 1 dl Mjölk
 2 dl Panko
 Salt
 Olja att fritera i.

Gör så här:

1

Hacka jalapeno och pulled pork i bitar (behöver inte vara allt för finhackat, det är gott med lite bitar).

2

Blanda riven ost, jalapeno, pulled pork, cremé fraiche (och en klick bbq sås om du vill). Viktigt att smeten inte blir rinnig, den ska hålla ihop.

3

Paneringen sker i tre steg.
1. Häll 1dl mjöl i första skålen
2. Frityrsmet: Blanda 1dl mjöl, mjölk och 1 ägg i andra skålen.
3. Häll pankon i den tredje skålen

4

Rulla bollarna först i mjöl, sen i frityrsmeten, sen i pankon.

5

Värm oljan till ca 160 grader och fritera bollarna i ca 1 minut vardera (lägg ner med hålslev) låt rinna av på papper. Ät som dom är eller blanda ihop en fräsch dipp.

Pulled pork chili cheese (glutenfria)

2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.