Vägen till de perfekta pommes fritesen är inte alltid lätt, men här har du ett recept som garanterar bra pommes, det är enkelt - men tar lite tid. Det kan med fördel påbörjas någon dag innan servering, då frysning mellan första och andra friteringen gör dina pommes ännu krispigare. OBS: Ha alltid en handduk eller ett lock tillhands när du friterar, utifall att det börjar brinna. Ha aldrig fläkten på när du friterar.

Koka upp ca 2-3 l vatten med 1-2 matskedar ättikssprit.
Medan vattnet kokar upp skalar du och skär dina potatisar i stavar i önskad tjocklek.
Sjud potatisstavarna i ca 5-10 minuter, lite beroende på hur tjocka stavar du gjorde.
Lyft ur potatisen med hålslev och låt torka på hushållspapper i ca 20-30 minuter.
Värm frityroljan till ca 180 grader (ta temp med en vanlig köttermometer).
Fritera potatisarna i ca 2 minuter, ta åter upp med hålslev och låt rinna av på hushålls eller tidningspapper (om du har mycket potatis eller litet frityrkärl, fritera i omgångar)
Värm oljan än en gång till 180 grader och fritera potatisen i ca 3 minuter, låt rinna av på papper. Salta innan servering (vill du lyxa till det ordentligt ? - riv över lite parmesan).
Ingredienser
Gör så här:
Koka upp ca 2-3 l vatten med 1-2 matskedar ättikssprit.
Medan vattnet kokar upp skalar du och skär dina potatisar i stavar i önskad tjocklek.
Sjud potatisstavarna i ca 5-10 minuter, lite beroende på hur tjocka stavar du gjorde.
Lyft ur potatisen med hålslev och låt torka på hushållspapper i ca 20-30 minuter.
Värm frityroljan till ca 180 grader (ta temp med en vanlig köttermometer).
Fritera potatisarna i ca 2 minuter, ta åter upp med hålslev och låt rinna av på hushålls eller tidningspapper (om du har mycket potatis eller litet frityrkärl, fritera i omgångar)
Värm oljan än en gång till 180 grader och fritera potatisen i ca 3 minuter, låt rinna av på papper. Salta innan servering (vill du lyxa till det ordentligt ? - riv över lite parmesan).