Laxpudding, en god klassiker. Enkel, billig och perfekt som matlåda.
Bena ur och skinna laxen.
Dela upp i tärningsstora bitar.
Lös upp 1dl salt i 1l vatten.
Låt laxen rimma i minst 30 minuter.
Blanda ägg, mjölk, vispgrädde och kryddorna.
Skiva i semi-tjocka skivor och koka i lättsaltat vatten (potatisen ska inte riktigt vara klara men nästan).
Smöra en ugnsform, lägg ner potatisskivor i botten, blanda sedan lax, spenat, lök och dill, avsluta med potatisskivor på toppen.
Slå på äggstanningen och toppa med ett par klickar smör.
Grädda i ugn i ca 35-40 minuter.
Låt laxpuddingen vila i minst 15 min innan servering. Servera med skirat smör (eller som jag föredrar det - brynt).
Ingredienser
Gör så här:
Bena ur och skinna laxen.
Dela upp i tärningsstora bitar.
Lös upp 1dl salt i 1l vatten.
Låt laxen rimma i minst 30 minuter.
Blanda ägg, mjölk, vispgrädde och kryddorna.
Skiva i semi-tjocka skivor och koka i lättsaltat vatten (potatisen ska inte riktigt vara klara men nästan).
Smöra en ugnsform, lägg ner potatisskivor i botten, blanda sedan lax, spenat, lök och dill, avsluta med potatisskivor på toppen.
Slå på äggstanningen och toppa med ett par klickar smör.
Grädda i ugn i ca 35-40 minuter.
Låt laxpuddingen vila i minst 15 min innan servering. Servera med skirat smör (eller som jag föredrar det - brynt).