Lara älskar lasagne, så ofta när hon bestämmer mat så blir det just det - en enkel, lättlagad, glutenfri lasagne. (perfekt som matlåda).
Och snälla - våga grädda tills kanterna nästan blir lite brända - det är sååå gott.
Sätt på ugnen på 200 grader.
Fräs färsen på högsta värmen i en stekpanna med lite neutral olja, salta/peppra och häll över färsen i en skål.
Dra ner värmen till medelvärme på spisen och lägg ner pancetta. Låt smälta ner och få fin färg.
Hacka ner lök, vitlök, zuccini och zuccini, låt fräsa ett par minuter tills det blivit mjukt.
Slå på kalvfond, balsamico, en skvätt rödvin och tomaterna (om det är hela i burken, klipp lite med en sax så det blir mindre bitar)
Låt puttra ett par minuter, medan detta puttrar kan du göra bechamelsåsen.
Koka upp mjölk på medelvärme i en kastrull, salta och vitpeppra. (vispa med jämna mellanrum så att mjölken inte bränner vid).
När mjölken kokar slå på maizena redning eller blanda lite majsstärkelse i kall mjölk och häll ner i den kokande vätskan. Fortsätt till önskad konsistens. (jag gillar min bechamel trögt rinnande med mycket smak av vitpeppar).
Smörj en ugnsform
Varva lasagneplattor, köttfärsblandningen och bechamel
Avsluta med rikligt med riven ost på toppen.
kör mitt i ugnen i ca 45 minuter.
Låt lasagnen stå i rumstemperatur i minst en kvart innan servering så den får sätta sig något.
Ingredienser
Gör så här:
Sätt på ugnen på 200 grader.
Fräs färsen på högsta värmen i en stekpanna med lite neutral olja, salta/peppra och häll över färsen i en skål.
Dra ner värmen till medelvärme på spisen och lägg ner pancetta. Låt smälta ner och få fin färg.
Hacka ner lök, vitlök, zuccini och zuccini, låt fräsa ett par minuter tills det blivit mjukt.
Slå på kalvfond, balsamico, en skvätt rödvin och tomaterna (om det är hela i burken, klipp lite med en sax så det blir mindre bitar)
Låt puttra ett par minuter, medan detta puttrar kan du göra bechamelsåsen.
Koka upp mjölk på medelvärme i en kastrull, salta och vitpeppra. (vispa med jämna mellanrum så att mjölken inte bränner vid).
När mjölken kokar slå på maizena redning eller blanda lite majsstärkelse i kall mjölk och häll ner i den kokande vätskan. Fortsätt till önskad konsistens. (jag gillar min bechamel trögt rinnande med mycket smak av vitpeppar).
Smörj en ugnsform
Varva lasagneplattor, köttfärsblandningen och bechamel
Avsluta med rikligt med riven ost på toppen.
kör mitt i ugnen i ca 45 minuter.
Låt lasagnen stå i rumstemperatur i minst en kvart innan servering så den får sätta sig något.