Lasagne – Glutenfri och lättlagad

Oscar LundgrenKockOscar & Elin
SvårighetsgradNybörjare

Lara älskar lasagne, så ofta när hon bestämmer mat så blir det just det - en enkel, lättlagad, glutenfri lasagne. (perfekt som matlåda).
Och snälla - våga grädda tills kanterna nästan blir lite brända - det är sååå gott.

Dela
Glutenfri lasagne
Portioner4 Portioner
Tillagningstid1 timme
Fyllning
 500 g nötfärs
 1 st gul lök
 1 st zuccini
 1 st vitlöksklyfta
 100 g pancetta
 1 burk San Marzano-tomater (konserverade)
 salt och peppar
 några droppar kalvfond
 några droppar balsamico
 det skadar inte med några matskedar rödvin 🙂
 olja till stekning
Bechamel (glutenfri)
 0,75 l mjölk
 maizena redning eller majsstärkelse + lite mjölk
 vitpeppar
 salt
Lasagne
 1 paket glutenfria lasagneplattor
 5 dl riven prästost
 smör för att smörja formen
1

Sätt på ugnen på 200 grader.

Färs
2

Fräs färsen på högsta värmen i en stekpanna med lite neutral olja, salta/peppra och häll över färsen i en skål.

3

Dra ner värmen till medelvärme på spisen och lägg ner pancetta. Låt smälta ner och få fin färg.

4

Hacka ner lök, vitlök, zuccini och zuccini, låt fräsa ett par minuter tills det blivit mjukt.

5

Slå på kalvfond, balsamico, en skvätt rödvin och tomaterna (om det är hela i burken, klipp lite med en sax så det blir mindre bitar)

6

Låt puttra ett par minuter, medan detta puttrar kan du göra bechamelsåsen.

Glutenfri bechamel
7

Koka upp mjölk på medelvärme i en kastrull, salta och vitpeppra. (vispa med jämna mellanrum så att mjölken inte bränner vid).

8

När mjölken kokar slå på maizena redning eller blanda lite majsstärkelse i kall mjölk och häll ner i den kokande vätskan. Fortsätt till önskad konsistens. (jag gillar min bechamel trögt rinnande med mycket smak av vitpeppar).

Montera lasagnen
9

Smörj en ugnsform

10

Varva lasagneplattor, köttfärsblandningen och bechamel

11

Avsluta med rikligt med riven ost på toppen.

12

kör mitt i ugnen i ca 45 minuter.

Servering
13

Låt lasagnen stå i rumstemperatur i minst en kvart innan servering så den får sätta sig något.

Ingredienser

Fyllning
 500 g nötfärs
 1 st gul lök
 1 st zuccini
 1 st vitlöksklyfta
 100 g pancetta
 1 burk San Marzano-tomater (konserverade)
 salt och peppar
 några droppar kalvfond
 några droppar balsamico
 det skadar inte med några matskedar rödvin 🙂
 olja till stekning
Bechamel (glutenfri)
 0,75 l mjölk
 maizena redning eller majsstärkelse + lite mjölk
 vitpeppar
 salt
Lasagne
 1 paket glutenfria lasagneplattor
 5 dl riven prästost
 smör för att smörja formen

Gör så här:

1

Sätt på ugnen på 200 grader.

Färs
2

Fräs färsen på högsta värmen i en stekpanna med lite neutral olja, salta/peppra och häll över färsen i en skål.

3

Dra ner värmen till medelvärme på spisen och lägg ner pancetta. Låt smälta ner och få fin färg.

4

Hacka ner lök, vitlök, zuccini och zuccini, låt fräsa ett par minuter tills det blivit mjukt.

5

Slå på kalvfond, balsamico, en skvätt rödvin och tomaterna (om det är hela i burken, klipp lite med en sax så det blir mindre bitar)

6

Låt puttra ett par minuter, medan detta puttrar kan du göra bechamelsåsen.

Glutenfri bechamel
7

Koka upp mjölk på medelvärme i en kastrull, salta och vitpeppra. (vispa med jämna mellanrum så att mjölken inte bränner vid).

8

När mjölken kokar slå på maizena redning eller blanda lite majsstärkelse i kall mjölk och häll ner i den kokande vätskan. Fortsätt till önskad konsistens. (jag gillar min bechamel trögt rinnande med mycket smak av vitpeppar).

Montera lasagnen
9

Smörj en ugnsform

10

Varva lasagneplattor, köttfärsblandningen och bechamel

11

Avsluta med rikligt med riven ost på toppen.

12

kör mitt i ugnen i ca 45 minuter.

Servering
13

Låt lasagnen stå i rumstemperatur i minst en kvart innan servering så den får sätta sig något.

Lasagne – Glutenfri och lättlagad

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *