Recept

Enkel salsicciapastaAv Oscar & ElinIbland vill man bara komma hem och laga något riktigt snabblagat, gott och enkelt. Detta är precis en sådan rätt, vem som helst slänger ihop den på under 20 minuter. Byt ut oljan mot smör om du vill slippa "oljefläckarna" i såsen. Välj gärna en salsiccia av god kvalitet.
Äkta napolitansk pizza.Av Oscar & ElinOk, titeln är säkert superprovocerande för en italienare. Men bättre än så här blir det inte. Enkel, vegetarisk och väldigt god pizza, baserad på en kalljäst pizzadeg, här tillagad på grillen i ca 400 grader i ca 90 sekunder. Vill du inte göra degen själv, åk förbi din pizzeria och be att få köpa ett par degar. I och med att inte alla har en köksvåg (som givetvis föredras) så försöker jag här att lista i mått istället för vikt.
Pasta arrabbiataAv Oscar & ElinVi är lite slarviga här hemma, så fort det är pasta med tomatsås kallar vi det för Arrabbiata. Äkta Italienare skulle nog ofta strypa mig om dom åt min "Arrabbiata" eftersom att det allt som oftast är någon skruvad variant på klassikern. Här har ni i alla fall mitt originalrecept. Jag föredrar Arrabbiata med Spaghetti, du väljer som vanligt din favoritpasta. Och du... Ha ordentligt med salt i vattnet när du kokar pasta.
Pastadeg, GrundreceptAv Oscar & ElinPasta är omåttligt populärt, jag är ingen pastafanatiker. Men om jag äter pasta så tycker jag att det är betydligt godare med en färskpasta. Att slänga ihop en pastadeg är oerhört enkelt. De flesta som gör pasta gör en mjölhög och gräver en grop i mitten där dom kläcker ner äggen. Jag tycker att denna metod har en tendens att bli jäkligt kladdig, du gör hur du vill. Men jag gör min deg i en bunke. Hemligheten till en bra pastadeg är att knåda länge tills degen blir elastisk och inte fastnar på händerna.
Pasta med pestoAv Oscar & ElinJag får nog krypa till korset och erkänna att vi lagar mat med en hel del animaliska produkter. Men faktum är det att vi älskar vegetariskt också. Jag fick ett önskemål (Tack Sara!) på lite vegetariska recept, så jag ska försöka skicka ut ett eller två i veckan. Först ut en enkel pesto. Så sjukt gott, förhållandevis billigt, fräscht som tusan och det tar max 15 minuter att dra ihop hela rätten. Tips * Strunta i de soltorkade tomaterna om du vill ha en grön pesto, eller en billigare rätt. * Bästa tipset: Jag har sett många varianter när folk kokar pasta. Skölja av med kallt vatten, olivolja, smör etc. Men detta kommer att ändra hur du kokar din pasta. Börja med att koka pastan al dente, häll av i durkslag - men spar en kopp av pastavattnet. Det är din bästa vän för att slippa klibbig pasta, precis innan servering, häll på ett par matskedar av pastavattnet och rör runt. Vips har du en fenomenalt "oklibbig"pasta. Vill du servera mer senare, häll på en skvätt till av pastavattnet, så blir den "oklibbig" igen. Till pesto är dessutom pastavattnet riktigt bra för att blanda ut peston med pastan innan servering.