Gösfilé med anjovissås

Härligt god gösfilé med ansjovissås! Serveras med kokt delikatesspotatis/ färskpotatis och en ljummen sallad med små tomater,sparris och dill!

Dela
Gös
Portioner4 Portioner
Förberedelser15 minTillagningstid45 minTotal tid1 timme
 Gösfilé
 Rågmjöl
 Vetemjöl
 Salt och peppar
 2 dl Fiskbuljong
 ½ dl Vitt vin
 4 st Anjovisfiléer + spad
 3 dl Grädde
 1 nypa Gräslök
 Servera med: Körsbärstomater, sparris och potatis
1

Panera gösen i lite råg,vetemjöl, salt o peppar

2

Koka ner vinet i buljongen, reducera ner till hälften

3

Tillsätt grädde och reducera ner till hälften

4

Tillsätt hackad ansjovis

5

Smaka av med ansjovisspadet och salt och peppar

6

Stek gösfiléerna med smör försiktigt, låt filéerna vila på sidan

7

Tillsätt hackad gräslök i såsen

8

Sjud sparrisen i lite saltat vatten

9

Stek sedan tomater och sparris med smör krydda med salt o peppar. Tillsätt en näve dill.

10

Lägg sedan gösfiléerna i såsen värm upp

11

Servera med färskpotatis och den varma salladen.

Ingredienser

 Gösfilé
 Rågmjöl
 Vetemjöl
 Salt och peppar
 2 dl Fiskbuljong
 ½ dl Vitt vin
 4 st Anjovisfiléer + spad
 3 dl Grädde
 1 nypa Gräslök
 Servera med: Körsbärstomater, sparris och potatis

Gör så här:

1

Panera gösen i lite råg,vetemjöl, salt o peppar

2

Koka ner vinet i buljongen, reducera ner till hälften

3

Tillsätt grädde och reducera ner till hälften

4

Tillsätt hackad ansjovis

5

Smaka av med ansjovisspadet och salt och peppar

6

Stek gösfiléerna med smör försiktigt, låt filéerna vila på sidan

7

Tillsätt hackad gräslök i såsen

8

Sjud sparrisen i lite saltat vatten

9

Stek sedan tomater och sparris med smör krydda med salt o peppar. Tillsätt en näve dill.

10

Lägg sedan gösfiléerna i såsen värm upp

11

Servera med färskpotatis och den varma salladen.

Gösfilé med anjovissås

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *