Jag kör grillsäsong året runt, men är alltid mer sugen på grill när solen tittar fram. Något jag gör ganska ofta som snack, tillbehör eller ibland main är kycklingklubbor på grillen. Här har vi ett av mina enkla recept på kycklingklubbor.
Tänd grillen.
Förbered såsen.
* Hacka lök och fräs med lite tomatpure och smör i en kastrull.
* Häll ner burbon och flambera (tänd på).
* Häll i övriga ingredienser (hacka det som behövs) och koka upp. Låt reducera under tiden du utför steg 1-3.
(Såsen går med fördel i kastrull på grillen).
Blanda vatten, salt och worshestershiresås. Skölj av och torka av kycklingen, lägg ner i brine-vätskan. Låt ligga minst en timme max ett dygn (kylskåp).
När kycklingen är klar i sin brinevätska, rubba (gnid in kycklingen ordentligt) med kryddruben.
Grilla på direkt värme under lock tills kycklingen fått fin färg.
Lägg sedan kycklingen på indirekt värme under lock, ca 175-200 grader i 20 minuter. (Gå på med lite rök om du har något du kan röka med, te.x chunks eller dyl).
Häll över såsen i en bunke.
Lägg ner kycklingklubborna och gnid runt ordentligt, klubborna ska bli rejält klibbiga.
Lägg sedan på direkt värme igen och grilla i 5-10 minuter, vänd då och då så att sticky-såsen verkligen får sätta sig i kycklingen.
Servera kycklingen med grillade grönsaker och lite av sticky-såsen (eller en kall yoghurtsås)
Ingredienser
Gör så här:
Tänd grillen.
Förbered såsen.
* Hacka lök och fräs med lite tomatpure och smör i en kastrull.
* Häll ner burbon och flambera (tänd på).
* Häll i övriga ingredienser (hacka det som behövs) och koka upp. Låt reducera under tiden du utför steg 1-3.
(Såsen går med fördel i kastrull på grillen).
Blanda vatten, salt och worshestershiresås. Skölj av och torka av kycklingen, lägg ner i brine-vätskan. Låt ligga minst en timme max ett dygn (kylskåp).
När kycklingen är klar i sin brinevätska, rubba (gnid in kycklingen ordentligt) med kryddruben.
Grilla på direkt värme under lock tills kycklingen fått fin färg.
Lägg sedan kycklingen på indirekt värme under lock, ca 175-200 grader i 20 minuter. (Gå på med lite rök om du har något du kan röka med, te.x chunks eller dyl).
Häll över såsen i en bunke.
Lägg ner kycklingklubborna och gnid runt ordentligt, klubborna ska bli rejält klibbiga.
Lägg sedan på direkt värme igen och grilla i 5-10 minuter, vänd då och då så att sticky-såsen verkligen får sätta sig i kycklingen.
Servera kycklingen med grillade grönsaker och lite av sticky-såsen (eller en kall yoghurtsås)
Väldigt gott, skulle dock vara bättre om du sålde dem så man slipper göra dem själv.
Skulle nog inte bli någon säljsuccé. Men jag håller med, det är väldigt gott 🙂 Kul att du gillar det!