Schweizerschnitzel serveras med knapriga klyftpotatis och mumsig ostsås.
Supergott och mäktig!!
Banka lite på kalvinnanlåren använd gärna en liten plastpåse ovanpå köttet.
Krydda "insidan" av köttskivorna och lägg ihop dem två och två med ost-skinka-ost emellan. Krydda även under och ovan sidan.
Vänd schnitzlarna i vetemjöl, därefter i det uppvispade ägget och sist i ströbrödet. Låt vila en liten stund.
Klyfta potatisen och lägg i en form med bakplåtspapper.
Dela vitlöken i 4-6 delar fördela på plåten krydda med timjan, salt och svartpeppar. Ringla rikligt med oliveolja på potatisen. Grädda i ugn på 215 grader tills potatisen fått en gyllenbrun färg (ca.15 min) Dra sedan ner värmen till ca170 grader. Grädda till potatisen är mjuk.
Stek schnitzlarna i rikligt med smör, till dem fått en gyllenbrun färg.
Kalven ska inte genomstekas. När dem är klara låt vila en stund.
Häll grädden i stekpannan där schnitzlarna har stekts. Smält resterande av Emmentaler osten krydda med kalvfond svartpeppar och salta lite efter smak.
Skär upp schnitzlarna i skivor servera med klyftpotatis, sås och en tomatsallad.
Smaklig spis!
Ingredienser
Gör så här:
Banka lite på kalvinnanlåren använd gärna en liten plastpåse ovanpå köttet.
Krydda "insidan" av köttskivorna och lägg ihop dem två och två med ost-skinka-ost emellan. Krydda även under och ovan sidan.
Vänd schnitzlarna i vetemjöl, därefter i det uppvispade ägget och sist i ströbrödet. Låt vila en liten stund.
Klyfta potatisen och lägg i en form med bakplåtspapper.
Dela vitlöken i 4-6 delar fördela på plåten krydda med timjan, salt och svartpeppar. Ringla rikligt med oliveolja på potatisen. Grädda i ugn på 215 grader tills potatisen fått en gyllenbrun färg (ca.15 min) Dra sedan ner värmen till ca170 grader. Grädda till potatisen är mjuk.
Stek schnitzlarna i rikligt med smör, till dem fått en gyllenbrun färg.
Kalven ska inte genomstekas. När dem är klara låt vila en stund.
Häll grädden i stekpannan där schnitzlarna har stekts. Smält resterande av Emmentaler osten krydda med kalvfond svartpeppar och salta lite efter smak.
Skär upp schnitzlarna i skivor servera med klyftpotatis, sås och en tomatsallad.
Smaklig spis!