Schweizerschnitzel

KockCamilla & Åke
SvårighetsgradMedel

Schweizerschnitzel serveras med knapriga klyftpotatis och mumsig ostsås.
Supergott och mäktig!!

Dela
schweizerschnitzel-3
Portioner4 Portioner
Förberedelser20 minTillagningstid20 minTotal tid40 min
 4 st Tunna kalvinnanlårt
 300 g Finsk Emmentaler ost
 4 st Stora skivor kokt skinka. Går även bra med rökt skinka.
 1 dl Mjöl
 1 st -2 ägg
 1 dl Ströbröd
 2 nypa Peppar
 2 nypa Salt
Sås
 3 dl Grädde
 1 Resterande av Emmentaler osten
 2 msk Kalvfond
 1 nypa Svartpeppar
Klyftpotatis
 4 st Potatisar
 1 knippe Timjan eller rosmarin
 1 st Vitlök
 1 nypa Salt och svartpeppar
 1 msk Oliveolja
1

Banka lite på kalvinnanlåren använd gärna en liten plastpåse ovanpå köttet.

schweizerschnitzel

2

Krydda "insidan" av köttskivorna och lägg ihop dem två och två med ost-skinka-ost emellan. Krydda även under och ovan sidan.

schweizerschnitzel-2

Panera
3

Vänd schnitzlarna i vetemjöl, därefter i det uppvispade ägget och sist i ströbrödet. Låt vila en liten stund.

4

Klyfta potatisen och lägg i en form med bakplåtspapper.
Dela vitlöken i 4-6 delar fördela på plåten krydda med timjan, salt och svartpeppar. Ringla rikligt med oliveolja på potatisen. Grädda i ugn på 215 grader tills potatisen fått en gyllenbrun färg (ca.15 min) Dra sedan ner värmen till ca170 grader. Grädda till potatisen är mjuk.

5

Stek schnitzlarna i rikligt med smör, till dem fått en gyllenbrun färg.
Kalven ska inte genomstekas. När dem är klara låt vila en stund.

Sås
6

Häll grädden i stekpannan där schnitzlarna har stekts. Smält resterande av Emmentaler osten krydda med kalvfond svartpeppar och salta lite efter smak.

7

Skär upp schnitzlarna i skivor servera med klyftpotatis, sås och en tomatsallad.
Smaklig spis!

Ingredienser

 4 st Tunna kalvinnanlårt
 300 g Finsk Emmentaler ost
 4 st Stora skivor kokt skinka. Går även bra med rökt skinka.
 1 dl Mjöl
 1 st -2 ägg
 1 dl Ströbröd
 2 nypa Peppar
 2 nypa Salt
Sås
 3 dl Grädde
 1 Resterande av Emmentaler osten
 2 msk Kalvfond
 1 nypa Svartpeppar
Klyftpotatis
 4 st Potatisar
 1 knippe Timjan eller rosmarin
 1 st Vitlök
 1 nypa Salt och svartpeppar
 1 msk Oliveolja

Gör så här:

1

Banka lite på kalvinnanlåren använd gärna en liten plastpåse ovanpå köttet.

schweizerschnitzel

2

Krydda "insidan" av köttskivorna och lägg ihop dem två och två med ost-skinka-ost emellan. Krydda även under och ovan sidan.

schweizerschnitzel-2

Panera
3

Vänd schnitzlarna i vetemjöl, därefter i det uppvispade ägget och sist i ströbrödet. Låt vila en liten stund.

4

Klyfta potatisen och lägg i en form med bakplåtspapper.
Dela vitlöken i 4-6 delar fördela på plåten krydda med timjan, salt och svartpeppar. Ringla rikligt med oliveolja på potatisen. Grädda i ugn på 215 grader tills potatisen fått en gyllenbrun färg (ca.15 min) Dra sedan ner värmen till ca170 grader. Grädda till potatisen är mjuk.

5

Stek schnitzlarna i rikligt med smör, till dem fått en gyllenbrun färg.
Kalven ska inte genomstekas. När dem är klara låt vila en stund.

Sås
6

Häll grädden i stekpannan där schnitzlarna har stekts. Smält resterande av Emmentaler osten krydda med kalvfond svartpeppar och salta lite efter smak.

7

Skär upp schnitzlarna i skivor servera med klyftpotatis, sås och en tomatsallad.
Smaklig spis!

Schweizerschnitzel

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *