Fläskfilé i ugn

felicia-lundgren-micke-hallKockFelicia & Micke
SvårighetsgradNybörjare

För dig som vill laga en riktigt smarrig middag som både är enkel och riktigt god. Passar för både en fredagskväll med familjen eller för en middagsbjudning.

Dela
flaskfilé-citron-persilja
Portioner4 Portioner
Förberedelser5 minTillagningstid55 minTotal tid1 timme
 600 g Fläskfilé
 1 st Citron, skuren i fina skivor
 2 msk Smör
 1 tsk Salt
 3 nypa Nymalen svartpeppar
 2 st Hela vitlökar, skivade
 2 msk Olivolja
 2 msk Finhackad persilja
1

Sätt ugnen på 150 Grader.

2

Putsa köttet noggrant. Bryn köttet i en panna med smör runt om tills köttet får en fin färg, salta och peppra.

3

Lägg sedan köttet, citronerna som du skivat samt vitlöken i en ugnssäker form, gärna med bakplåtspapper underst. Stick in köttermometer på den tjockaste delen av köttet.

4

Sprid över oljan. Stek köttet klart mitt i ugnen till 65 grader innetemperatur. Sedan garnera med den finhackad persiljan.

Ingredienser

 600 g Fläskfilé
 1 st Citron, skuren i fina skivor
 2 msk Smör
 1 tsk Salt
 3 nypa Nymalen svartpeppar
 2 st Hela vitlökar, skivade
 2 msk Olivolja
 2 msk Finhackad persilja

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 150 Grader.

2

Putsa köttet noggrant. Bryn köttet i en panna med smör runt om tills köttet får en fin färg, salta och peppra.

3

Lägg sedan köttet, citronerna som du skivat samt vitlöken i en ugnssäker form, gärna med bakplåtspapper underst. Stick in köttermometer på den tjockaste delen av köttet.

4

Sprid över oljan. Stek köttet klart mitt i ugnen till 65 grader innetemperatur. Sedan garnera med den finhackad persiljan.

Fläskfilé i ugn

One Comment

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *