Finhacka löken, de färska örterna och lägg i en bunke
Tillsätt kikärtor och resterande kryddor i bunken
Tillsätt, äggulan, olivoljan och citronjuicen
Smaksätt med ännu mer kryddor om så krävs (Gå på Lundgren-känslan)
Mixa ihop alla ingredienser till en smet, likt en lite lösare köttbulle-smet
Tillsätt lite utav Maizena majsstärkelsen för att få smeten lite mer kompakt
Rulla falaflarna till köttbulle-stora bollar, kanske lite större om man vill
Dubbelpanera falafel-bollarna, först i mjöl, doppa bollarna i paneringsäggen och sedan rulla dem i ströbrödet. Ställ in i kylen ca 5 min
Se till att du hettat upp frityroljan (raps) till ca 160 - 180 °C, i en kastrull eller wookpanna med minimumdjup 4-6 cm
Fritera falaflarna i ca 3-6 min. Ta upp falaflarna när dem är gyllenbruna och krispiga. Servera med salladen, riset och örtyoghurten. Pressa gärna lite färsk citron över och toppa med färsk koriander och vips så hamnade det kulinariska Mellanöstern i ditt kök. Smaklig spis!
Ingredienser
Gör så här:
Finhacka löken, de färska örterna och lägg i en bunke
Tillsätt kikärtor och resterande kryddor i bunken
Tillsätt, äggulan, olivoljan och citronjuicen
Smaksätt med ännu mer kryddor om så krävs (Gå på Lundgren-känslan)
Mixa ihop alla ingredienser till en smet, likt en lite lösare köttbulle-smet
Tillsätt lite utav Maizena majsstärkelsen för att få smeten lite mer kompakt
Rulla falaflarna till köttbulle-stora bollar, kanske lite större om man vill
Dubbelpanera falafel-bollarna, först i mjöl, doppa bollarna i paneringsäggen och sedan rulla dem i ströbrödet. Ställ in i kylen ca 5 min
Se till att du hettat upp frityroljan (raps) till ca 160 - 180 °C, i en kastrull eller wookpanna med minimumdjup 4-6 cm
Fritera falaflarna i ca 3-6 min. Ta upp falaflarna när dem är gyllenbruna och krispiga. Servera med salladen, riset och örtyoghurten. Pressa gärna lite färsk citron över och toppa med färsk koriander och vips så hamnade det kulinariska Mellanöstern i ditt kök. Smaklig spis!