Falafel på Felix vis.

Dela
Falafel
Portioner4 Portioner
Förberedelser10 minTillagningstid30 minTotal tid40 min
 1 st Purjolök
 1 st Gul lök
 2 st Vitlök
 2 burk Kikärtor
 1 msk Sambal Oelek
 1 st Äggula
 2 st Ägg till panering
 Färsk bladpersilja
 Färsk koriander
 Salt och Peppar
 Spiskummin
 Cayennepeppar
 En grön chili
 Olivolja
 Maizena
 Citronjuice
 Sesamolja
 Mjöl till panering
 Ströbröd till panering
 Olja till frityr
1

Finhacka löken, de färska örterna och lägg i en bunke

2

Tillsätt kikärtor och resterande kryddor i bunken

3

Tillsätt, äggulan, olivoljan och citronjuicen

4

Smaksätt med ännu mer kryddor om så krävs (Gå på Lundgren-känslan)

5

Mixa ihop alla ingredienser till en smet, likt en lite lösare köttbulle-smet

6

Tillsätt lite utav Maizena majsstärkelsen för att få smeten lite mer kompakt

7

Rulla falaflarna till köttbulle-stora bollar, kanske lite större om man vill

8

Dubbelpanera falafel-bollarna, först i mjöl, doppa bollarna i paneringsäggen och sedan rulla dem i ströbrödet. Ställ in i kylen ca 5 min

9

Se till att du hettat upp frityroljan (raps) till ca 160 - 180 °C, i en kastrull eller wookpanna med minimumdjup 4-6 cm

10

Fritera falaflarna i ca 3-6 min. Ta upp falaflarna när dem är gyllenbruna och krispiga. Servera med salladen, riset och örtyoghurten. Pressa gärna lite färsk citron över och toppa med färsk koriander och vips så hamnade det kulinariska Mellanöstern i ditt kök. Smaklig spis!

Ingredienser

 1 st Purjolök
 1 st Gul lök
 2 st Vitlök
 2 burk Kikärtor
 1 msk Sambal Oelek
 1 st Äggula
 2 st Ägg till panering
 Färsk bladpersilja
 Färsk koriander
 Salt och Peppar
 Spiskummin
 Cayennepeppar
 En grön chili
 Olivolja
 Maizena
 Citronjuice
 Sesamolja
 Mjöl till panering
 Ströbröd till panering
 Olja till frityr

Gör så här:

1

Finhacka löken, de färska örterna och lägg i en bunke

2

Tillsätt kikärtor och resterande kryddor i bunken

3

Tillsätt, äggulan, olivoljan och citronjuicen

4

Smaksätt med ännu mer kryddor om så krävs (Gå på Lundgren-känslan)

5

Mixa ihop alla ingredienser till en smet, likt en lite lösare köttbulle-smet

6

Tillsätt lite utav Maizena majsstärkelsen för att få smeten lite mer kompakt

7

Rulla falaflarna till köttbulle-stora bollar, kanske lite större om man vill

8

Dubbelpanera falafel-bollarna, först i mjöl, doppa bollarna i paneringsäggen och sedan rulla dem i ströbrödet. Ställ in i kylen ca 5 min

9

Se till att du hettat upp frityroljan (raps) till ca 160 - 180 °C, i en kastrull eller wookpanna med minimumdjup 4-6 cm

10

Fritera falaflarna i ca 3-6 min. Ta upp falaflarna när dem är gyllenbruna och krispiga. Servera med salladen, riset och örtyoghurten. Pressa gärna lite färsk citron över och toppa med färsk koriander och vips så hamnade det kulinariska Mellanöstern i ditt kök. Smaklig spis!

Falafel på Felix vis.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *