Enkel fishtaco (glutenfri)

Oscar LundgrenKockOscar & Elin
SvårighetsgradMedel

Fishtacos är både underskattat och väldigt gott, det finns något njutbart, lätt och fräscht med fisk istället för fläsk eller nötkött. Denna variant är extremt enkel att tillreda. Då dottern min är gluten så är detta recept glutenfritt. Men du kan lika gärna göra med vetetortillas och annan panering om du så önskar. Mexikanarna skulle aldrig servera med creme fraiche, men jag tycker verkligen att det är gott. Du gör som du vill 🙂

Dela
fishtaco
Portioner4 Portioner
Förberedelser30 minTillagningstid30 minTotal tid1 timme
Fisk
 700 g torskfilé
 1 paket glutenfri panko
 2 st ägg
 1 dl glutenfritt mjöl
 salt till rimlag
 smör till stekning
Salsa
 200 g tomater (gärna gröna tomatillos) men cocktailtomater fungerar också.
 1 kruka färsk koriander
 2 st lime
 1 st jalapeno
 1 st vitlöksklyfta
 1 st sharlottenlök eller liten silverlök
Till serverring
 majstortillas (vete går lika bra, men då är det inte glutenfritt)
 avocado
 färsk koriander
 lite creme fraiche
Fisken
1

Skölj av och tärna fisken i lagom stora bitar.
Rimma fisken i 5%ig rimlag. Dvs. 1 dl salt till 2 l vatten i ca 30 minuter.

2

Ta fisken ur rimlagen och låt rinna av ordentligt.

3

Panera i glutenfritt mjöl, sen ägg, sen glutenfri panko.

4

Stek i stekpanna på medelhög värme i rikligt med smör, tills fisken blivit gyllenbrun.

Salsa
5

Under tiden fisken rimmas kan du med fördel blanda ihop salsan.

6

Rosta tomater, vitlök, schalottenlök och jalapeno i ugn ca 225 grader i 15 minuter.

7

Mixa de röstade grönsakerna, limejuice och färsk koriander i en mixer. Smaka av med salt och ställ svalt.

Servering
8

Servera den härligt guldbruna fisken, med din salsa, avocado, färsk koriander en klick creme fraiche i majstortillas. Jag föredrar att göra mina egna majstortillas, men om du vill göra det enkelt för dig så finns det fullgoda att köpa i affärern.

Ingredienser

Fisk
 700 g torskfilé
 1 paket glutenfri panko
 2 st ägg
 1 dl glutenfritt mjöl
 salt till rimlag
 smör till stekning
Salsa
 200 g tomater (gärna gröna tomatillos) men cocktailtomater fungerar också.
 1 kruka färsk koriander
 2 st lime
 1 st jalapeno
 1 st vitlöksklyfta
 1 st sharlottenlök eller liten silverlök
Till serverring
 majstortillas (vete går lika bra, men då är det inte glutenfritt)
 avocado
 färsk koriander
 lite creme fraiche

Gör så här:

Fisken
1

Skölj av och tärna fisken i lagom stora bitar.
Rimma fisken i 5%ig rimlag. Dvs. 1 dl salt till 2 l vatten i ca 30 minuter.

2

Ta fisken ur rimlagen och låt rinna av ordentligt.

3

Panera i glutenfritt mjöl, sen ägg, sen glutenfri panko.

4

Stek i stekpanna på medelhög värme i rikligt med smör, tills fisken blivit gyllenbrun.

Salsa
5

Under tiden fisken rimmas kan du med fördel blanda ihop salsan.

6

Rosta tomater, vitlök, schalottenlök och jalapeno i ugn ca 225 grader i 15 minuter.

7

Mixa de röstade grönsakerna, limejuice och färsk koriander i en mixer. Smaka av med salt och ställ svalt.

Servering
8

Servera den härligt guldbruna fisken, med din salsa, avocado, färsk koriander en klick creme fraiche i majstortillas. Jag föredrar att göra mina egna majstortillas, men om du vill göra det enkelt för dig så finns det fullgoda att köpa i affärern.

Enkel fishtaco (glutenfri)

3 Comments

    1. Tjaba,

      Det är väldigt enkelt, jag publicerar ett recept inom kort!
      För majstortillas behöver man dock en tortillapress!

      Kram!

Lämna ett svar till Paula Bergqvist Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *