Pasta är omåttligt populärt, jag är ingen pastafanatiker. Men om jag äter pasta så tycker jag att det är betydligt godare med en färskpasta. Att slänga ihop en pastadeg är oerhört enkelt.
De flesta som gör pasta gör en mjölhög och gräver en grop i mitten där dom kläcker ner äggen. Jag tycker att denna metod har en tendens att bli jäkligt kladdig, du gör hur du vill. Men jag gör min deg i en bunke. Hemligheten till en bra pastadeg är att knåda länge tills degen blir elastisk och inte fastnar på händerna.
Häll ner mjöl i en bunke, häll ner salt och blanda lite.
Kläck ner 3 ägg, knåda ihop degen tills den går ihop och tillsätt därefter olivolja.
När degen inte längre är lös, gör en boll och tryck ut den med handflatan.
Vik sedan degen dubbelt, och tryck ut igen. Fortsätt så i minst 5 minuter - helst 10.
Om degen är torr, tillsätt lite vatten.
Låt degen vila täckt ca 30 min i kylskåp.
Ingredienser
Gör så här:
Häll ner mjöl i en bunke, häll ner salt och blanda lite.
Kläck ner 3 ägg, knåda ihop degen tills den går ihop och tillsätt därefter olivolja.
När degen inte längre är lös, gör en boll och tryck ut den med handflatan.
Vik sedan degen dubbelt, och tryck ut igen. Fortsätt så i minst 5 minuter - helst 10.
Om degen är torr, tillsätt lite vatten.
Låt degen vila täckt ca 30 min i kylskåp.