Franskt

Oscars oxfilémackaAv Oscar & ElinDet här är en favorit hos oss, en god köttmacka i all sin enkelhet. Vi gör den ganska ofta som en enkel middag, men med lyxig touch.
Ankbröst med apelsinsåsAv Per & BeritEtt härligt ankbröst med potatisslantar och apelsinsås, klassiskt men ack så gott!
Snabblagad lax med dillhollandaise och sparrisAv Oscar & ElinJag har valt att lägga upp en serie recept som är snabblagade, detta är det första receptet som jag dedikterat tagit fram just för detta ändamål. (Även fast jag lagt till en del äldre recept i kategorin) så är detta i alla fall unikt framtaget för just detta. Här använder vi alternativ tekniker för både såsen och sparris. Bon apetit.
Chevré med betorAv Oscar & ElinEn klassiker som går att göra enkel eller lite mer piffig. I sitt enklaste utförande med chevré, förkokta rödbetor, någon nöt, gratinera några minuter i ugn, ringla över lite schyst honung. I detta recept har vi en mix av kokta betor, valnötter, picklade betor och rödlök, säsongens salladsblad, ärtskott, en balsamicodressing och givetvis chevré och honung. Tänk på att en bra chevré över disk ofta är mycket godare än den du tar i kyldisken, det är oftast billigare också
Pippi med primörerAv Oscar & ElinVi äter inte så mycket kyckling hemma hos oss, men det är så himla gott och enkelt. Denna gång insmord i en god ”rub” och tillagad i ugn, serverade med en dragonsås och smörstekta primörer. I denna rätt har kycklingen tillsammans med färska örter huvudrollen. En enkel höjdare!