Ok. Detta är kanske det enklaste som finns - men ack så gott.
Jag lagar potatis och purjolökssoppa minst en gång i månaden.
Jag brukar laga denna med egen grönsaks eller kycklingfond, men har du ingen så går det bra med buljongtärning.
Hacka bacon i lagom små bitar.
Ansa och skölj purjolöken ordentligt.
Hacka upp purjolök och gul lök.
Skala potatis och skär i kuber eller lagom stora bitar.
Värm upp en tjockbottnad kastrull, häll i väldigt lite av oljan och fräs på baconet. Det ska inte bli knaprigt utan bara väl tillagat.
Häll i resten av oljan och lägg ner potatis, purjolök, lök och körvel.
Fräs i ett par minuter till.
Häll på buljongen och låt koka i ca 10-15 minuter (eller tills potatisen har önskad konsistens). Skumma av om så behövs.
Servera gärna med en bit bröd och lite ost.
Ingredienser
Gör så här:
Hacka bacon i lagom små bitar.
Ansa och skölj purjolöken ordentligt.
Hacka upp purjolök och gul lök.
Skala potatis och skär i kuber eller lagom stora bitar.
Värm upp en tjockbottnad kastrull, häll i väldigt lite av oljan och fräs på baconet. Det ska inte bli knaprigt utan bara väl tillagat.
Häll i resten av oljan och lägg ner potatis, purjolök, lök och körvel.
Fräs i ett par minuter till.
Häll på buljongen och låt koka i ca 10-15 minuter (eller tills potatisen har önskad konsistens). Skumma av om så behövs.
Servera gärna med en bit bröd och lite ost.