Wallenbergare

Oscar LundgrenKockOscar & Elin
SvårighetsgradMedel

Elin och ungarna älskar färsrätter och näst efter råbiff så är väl Wallenbergare min färsfavorit. Kalvfärs, ett gott mos - gärna på mandelpotatis, rårörda lingon och skirat smör. Mums. (Tyvärr ser min bild lite grådassig ut).

Dela
Wallenbergare
Portioner4 Portioner
Tillagningstid45 min
Wallenbergare
 500 g kalvfärs
 3 dl vispgrädde (40%)
 4 st äggulor
 salt/peppar
 Epiche riche (1 krm mald muskot, 1 krm kryddpeppar, 1 krm kryddnejlika, 2 krm vitpeppar)
 ströbröd
Rårörda lingon
 2 dl lingon
 2 dl strösocker
Servera med
 skirat smör
 ärtor
 potatismos
Rårörda lingon
1

Tina lingonen i rumstemperatur, blanda ned socker, rör om då och då tills sockret löst upp sig. (Krossa några lingon för att få ut lite vätska). Låt stå tills servering.

Wallenbergare
2

Alla ingredienser ska vara kylda. Lägg färs, äggulor, Epiche riche, salt och peppar i en matberedare . Sätt på beredaren och tillsätt vispgrädde (lite i taget). Mixa ordentligt men inte för länge. Ställ kylt i ca 10-20 minuter.

Medan färsen blir kall, förbered potatis till potatismos. <a href="https://lundgrensmat.se/recept/pankopanerad-stromming-med-potatismos/" target="_blank">Här finns ett bra recept på potatismos</a>
3

Medan din potatis kokar.
Forma färsen till biffar och panera i ströbröd.
Stek på medelvärme i en rejäl klick smör, tills biffarna blir gyllenbruna.

4

Medan dina biffar steks, slutför potatismoset, ånga/värm ärtorna och skira lite smör.

5

Servera din Wallenbergare med rårörda lingon, ärtor, potatismos och skirat smör.

Ingredienser

Wallenbergare
 500 g kalvfärs
 3 dl vispgrädde (40%)
 4 st äggulor
 salt/peppar
 Epiche riche (1 krm mald muskot, 1 krm kryddpeppar, 1 krm kryddnejlika, 2 krm vitpeppar)
 ströbröd
Rårörda lingon
 2 dl lingon
 2 dl strösocker
Servera med
 skirat smör
 ärtor
 potatismos

Gör så här:

Rårörda lingon
1

Tina lingonen i rumstemperatur, blanda ned socker, rör om då och då tills sockret löst upp sig. (Krossa några lingon för att få ut lite vätska). Låt stå tills servering.

Wallenbergare
2

Alla ingredienser ska vara kylda. Lägg färs, äggulor, Epiche riche, salt och peppar i en matberedare . Sätt på beredaren och tillsätt vispgrädde (lite i taget). Mixa ordentligt men inte för länge. Ställ kylt i ca 10-20 minuter.

Medan färsen blir kall, förbered potatis till potatismos. <a href="https://lundgrensmat.se/recept/pankopanerad-stromming-med-potatismos/" target="_blank">Här finns ett bra recept på potatismos</a>
3

Medan din potatis kokar.
Forma färsen till biffar och panera i ströbröd.
Stek på medelvärme i en rejäl klick smör, tills biffarna blir gyllenbruna.

4

Medan dina biffar steks, slutför potatismoset, ånga/värm ärtorna och skira lite smör.

5

Servera din Wallenbergare med rårörda lingon, ärtor, potatismos och skirat smör.

Wallenbergare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.