Elin och ungarna älskar färsrätter och näst efter råbiff så är väl Wallenbergare min färsfavorit. Kalvfärs, ett gott mos - gärna på mandelpotatis, rårörda lingon och skirat smör. Mums. (Tyvärr ser min bild lite grådassig ut).
Tina lingonen i rumstemperatur, blanda ned socker, rör om då och då tills sockret löst upp sig. (Krossa några lingon för att få ut lite vätska). Låt stå tills servering.
Alla ingredienser ska vara kylda. Lägg färs, äggulor, Epiche riche, salt och peppar i en matberedare . Sätt på beredaren och tillsätt vispgrädde (lite i taget). Mixa ordentligt men inte för länge. Ställ kylt i ca 10-20 minuter.
Medan din potatis kokar.
Forma färsen till biffar och panera i ströbröd.
Stek på medelvärme i en rejäl klick smör, tills biffarna blir gyllenbruna.
Medan dina biffar steks, slutför potatismoset, ånga/värm ärtorna och skira lite smör.
Servera din Wallenbergare med rårörda lingon, ärtor, potatismos och skirat smör.
Ingredienser
Gör så här:
Tina lingonen i rumstemperatur, blanda ned socker, rör om då och då tills sockret löst upp sig. (Krossa några lingon för att få ut lite vätska). Låt stå tills servering.
Alla ingredienser ska vara kylda. Lägg färs, äggulor, Epiche riche, salt och peppar i en matberedare . Sätt på beredaren och tillsätt vispgrädde (lite i taget). Mixa ordentligt men inte för länge. Ställ kylt i ca 10-20 minuter.
Medan din potatis kokar.
Forma färsen till biffar och panera i ströbröd.
Stek på medelvärme i en rejäl klick smör, tills biffarna blir gyllenbruna.
Medan dina biffar steks, slutför potatismoset, ånga/värm ärtorna och skira lite smör.
Servera din Wallenbergare med rårörda lingon, ärtor, potatismos och skirat smör.