Curry i diverse slag är himla gott, här har vi en vegetarisk - lättlagad - variant.
Om ni är riktigt lata kan ni köpa currypastan i affären, men att göra egen är både enkelt och nyttigt.
Skala ingefära, schalottenlök och vitlöksklyftorna.
Mortla ordentligt samman ingefära, shalottenlök, vitlök, chili, koriander, kryddorna, saften av 1 lime och lite olivolja.
Låt stå och dra
Sätt en tjockbottnad kastrull/gryta på medelvärme.
Fräs currypastan i en rejäl skrävtt neutral olja
Slå på kokosmjölken, vatten och citrongräs (låt koka upp). Koka i ca 15 minuter.
Medan vi väntar på att buljongen kokar klart. Koka upp nudlar 1 minut kortare än vad förpackningen säger.
Lägg ner nudlarna i tallrikar/skålar
Slå på currybuljongen
Garnera med färsk koriander
Ingredienser
Gör så här:
Skala ingefära, schalottenlök och vitlöksklyftorna.
Mortla ordentligt samman ingefära, shalottenlök, vitlök, chili, koriander, kryddorna, saften av 1 lime och lite olivolja.
Låt stå och dra
Sätt en tjockbottnad kastrull/gryta på medelvärme.
Fräs currypastan i en rejäl skrävtt neutral olja
Slå på kokosmjölken, vatten och citrongräs (låt koka upp). Koka i ca 15 minuter.
Medan vi väntar på att buljongen kokar klart. Koka upp nudlar 1 minut kortare än vad förpackningen säger.
Lägg ner nudlarna i tallrikar/skålar
Slå på currybuljongen
Garnera med färsk koriander