Som många av er vet är jag lite av en fanatisk grillare. Så det kommer bli ett och annat grill eller eldrelaterat recept. Denna pizzaliknande macka är något jag brukar göra när vi är ute i skogen. Det är en väldigt enkel - ojäst deg - i botten, sen kan du varva "fyllning" precis som du vill. Detta recept är med grillad kyckling, fetaost, oliver, tomat och en yoghurtdressing.
Degen ska inte vara kladdig, men smidig. Vansinnigt gott!

Blanda ihop worshestershiresås, honung, olivolja och kryddorna. Rör ihop ordentligt så honungen löser sig.
Tvätta och torka av kycklingen och gnugga sedan in marinaden ordentligt. Ställ kallt. (går bra att lägga i en fryspåse om ni vill ta med maten ut i naturen).
Blanda ihop mjöl, salt, grekisk yoghurt och en matsked olivolja ordentligt till en smidig deg. Den är bra när den precis slutar fastna på händerna, men fortfarande är elastisk nog att forma små "pizzamackor av". Täck med lite mjöl, (går bra att lägga i en fryspåse om ni vill ta med degen ut i naturen).
Blanda yoghurt, honung och lime i en skål. Hacka ner lite persilja och riv ner en vitlöksklyfta, smaka av med salt och peppar.
När det är dags att göra mackorna börja med att grilla kycklingen.
Ta en del av degen och forma med händerna till en rund eller avlång brödbit. Mackdegen ska inte vara superplatt. Lägg degen direkt på elden eller ett galler riktigt nära elden. Grilla ett par minuter på varje sida, brödet ska vara rörligt i mitten, och börja bli krispigt på ytan. Grillar du brödet för länge så blir den svår att äta och inte lika god.
Tranchera kycklingen i tunna skivor eller skär ner i mindre bitar.
Skär/hacka upp tillbehören.
Servera den grillade mackan med yoghurtdressign, kyckling och tillbehören.
Ingredienser
Gör så här:
Blanda ihop worshestershiresås, honung, olivolja och kryddorna. Rör ihop ordentligt så honungen löser sig.
Tvätta och torka av kycklingen och gnugga sedan in marinaden ordentligt. Ställ kallt. (går bra att lägga i en fryspåse om ni vill ta med maten ut i naturen).
Blanda ihop mjöl, salt, grekisk yoghurt och en matsked olivolja ordentligt till en smidig deg. Den är bra när den precis slutar fastna på händerna, men fortfarande är elastisk nog att forma små "pizzamackor av". Täck med lite mjöl, (går bra att lägga i en fryspåse om ni vill ta med degen ut i naturen).
Blanda yoghurt, honung och lime i en skål. Hacka ner lite persilja och riv ner en vitlöksklyfta, smaka av med salt och peppar.
När det är dags att göra mackorna börja med att grilla kycklingen.
Ta en del av degen och forma med händerna till en rund eller avlång brödbit. Mackdegen ska inte vara superplatt. Lägg degen direkt på elden eller ett galler riktigt nära elden. Grilla ett par minuter på varje sida, brödet ska vara rörligt i mitten, och börja bli krispigt på ytan. Grillar du brödet för länge så blir den svår att äta och inte lika god.
Tranchera kycklingen i tunna skivor eller skär ner i mindre bitar.
Skär/hacka upp tillbehören.
Servera den grillade mackan med yoghurtdressign, kyckling och tillbehören.
Det ska vara 2-3 dl youghurt? Eller ska det verkligen vara 23 dl?
Hej Julia, ledsen för sent svar – så klart. Det ska vara 2-3 dl och inte 23 🙂 tack för att du påpekade det, jag har nu justerat receptet. Allt gott // Oscar