Detta är en soppa jag lagat mycket genom åren, den är himla god faktiskt.
En enkel sparrissoppa med få ingredienser som är superlätt att slänga ihop.
Jag använder den ibland som förrätt men oftast som en enkel varmrätt. Serverad med en bit baguette. Vill ni imponera ordentligt silar ni soppan i slutet så att den är 100% slät. (Ursäkta bildkvaliteten )
Koka sparrisen i små bitar i en separat kastrull i ca 3-4 minuter. Fräs sedan schalottenlök och gul lök i smör tills löken är mjuk.
Häll det vita vinet över löken och låt koka i någon minut tills all alkohol är borta. Tillsätt då hönsbuljong och ca 3dl grädde. Låt koka upp.
Lägg sedan i Sparrisbitarna i grädd- och buljongkoket, Låt koka tills sparrisen är riktigt mjuk.
Mixa sedan soppan med en stavmixer ordentligt tills den är så slät som möjligt. (Till vardags serverar jag den alltid osilad, men när jag bjuder gäster på den så silar jag alltid för det där lilla extra).
Vispa resten av grädden häll i soppan koka upp och servera omedelbart.
Ingredienser
Gör så här:
Koka sparrisen i små bitar i en separat kastrull i ca 3-4 minuter. Fräs sedan schalottenlök och gul lök i smör tills löken är mjuk.
Häll det vita vinet över löken och låt koka i någon minut tills all alkohol är borta. Tillsätt då hönsbuljong och ca 3dl grädde. Låt koka upp.
Lägg sedan i Sparrisbitarna i grädd- och buljongkoket, Låt koka tills sparrisen är riktigt mjuk.
Mixa sedan soppan med en stavmixer ordentligt tills den är så slät som möjligt. (Till vardags serverar jag den alltid osilad, men när jag bjuder gäster på den så silar jag alltid för det där lilla extra).
Vispa resten av grädden häll i soppan koka upp och servera omedelbart.