Raggmunk med fläsk och rårörda lingon, hemlagat på ett svenskt och klassiskt vis är en maträtt som faller mig helt i smaken. Servera gärna med ett glas kall öl.
Riv potatisen potatisen och krama ur vätskan. Tillsätt mjölk, ägg, mjöl och salt
Stek sidfläsket i en stekpanna och lägg dem sedan på en talrik in i ugnen på låg värme. Låt fettet ifrån sidfläsket ligga kvar i pannan för raggmunks-stekningen
Rör ihop lingon och sockret och placera i en bunke i kylen
Stek raggmunkarna i fettet ifrån sidfläsket tillsammans med lite smör. För att underlätta stekningen och mängden smet så kan man ta hjälp av ett dl-mått och en gaffel
Låt Raggmunkarna stekas ett par minuter, tills färgen är gyllene, tillsätt sidfläsket och en skopa lingon. Smaklig måltid!
Ingredienser
Gör så här:
Riv potatisen potatisen och krama ur vätskan. Tillsätt mjölk, ägg, mjöl och salt
Stek sidfläsket i en stekpanna och lägg dem sedan på en talrik in i ugnen på låg värme. Låt fettet ifrån sidfläsket ligga kvar i pannan för raggmunks-stekningen
Rör ihop lingon och sockret och placera i en bunke i kylen
Stek raggmunkarna i fettet ifrån sidfläsket tillsammans med lite smör. För att underlätta stekningen och mängden smet så kan man ta hjälp av ett dl-mått och en gaffel
Låt Raggmunkarna stekas ett par minuter, tills färgen är gyllene, tillsätt sidfläsket och en skopa lingon. Smaklig måltid!