Pulled pork No.1 (Ugn)

Pulled Pork No.1. Vad tusan menas med det?
Jo, jag skrev ett blogginlägg om det nyligen, detta då man kan laga denna underbara rätt på tusen olika sätt.
Så detta är endast ett av de kanske 10 olika varianter jag har på pulled pork. Läs gärna: Att lyckas med pulled pork för att få lite bra tips och knep.

Dela
Pulled pork
Portioner4 Portioner
Förberedelser10 minTillagningstid5 timmarTotal tid5 timmar 10 min
 1,50 kg Fläskkarré
 Dryrub
 Blanda lika delar (Spiskummin, paprika, vitlökspulver, oregano, salt, korianderfrö och gurkmeja)
 Vätska
 3 dl Coca cola
 1 dl Äppeljuice
 1 cup Vatten
 2 msk Worshestershiresås
 2 msk Outblandad kalvfond
 2 msk BBQ sås
 Övriga smaksättare
 Gul Lök
 Vitlök
 Lagerblad
 Vitpepparkorn
 Kaffebönor (bara ett par stycken)
 Servera med
 Ex. Tortillabröd, creme fraiche, pico di gallo, picklad rödlök, koriander och lime
1

Sätt ugnen på 110-125 grader.

2

Skölj av och torka rent köttet.
Blanda din kryddrub och rubba köttet ordentligt

3

Skala och dela lök, vitlök (och lite andra grönsaker om du känner för det) lägg i en lergryta, gjutjärnsgryta eller keramikgryta (med lock).
Lägg i det kryddrubbade köttet. Häll över vitpepparkorn, några kaffebönor och lagerblad. Häll på och täck med vätskan.

4

Låt gå i ugn med lock i cirka 3 timmar. Ta därefter av locket och låt vätskan reducera ner lite. (Köttet får/ska dock aldrig gå torrt).
Låt köttet gå i minst 2 timmar till.

5

Ta ut köttet och lägg åt sidan, slå gärna in i folie eller slaktarpapper. Låt vila i minst 30 minuter - rör det inte, provsmaka inte!

6

Reducera ner vätskan i en kastrull.

7

När 30 min har gått, dra isär grisen, sila och häll på den reducerade vätskan över köttet.
Servera med goda tillbehör som te.x. Tortillabröd, creme fraiche, guacamole, pico di gallo, picklad rödlök, koriander, lime.

Ingredienser

 1,50 kg Fläskkarré
 Dryrub
 Blanda lika delar (Spiskummin, paprika, vitlökspulver, oregano, salt, korianderfrö och gurkmeja)
 Vätska
 3 dl Coca cola
 1 dl Äppeljuice
 1 cup Vatten
 2 msk Worshestershiresås
 2 msk Outblandad kalvfond
 2 msk BBQ sås
 Övriga smaksättare
 Gul Lök
 Vitlök
 Lagerblad
 Vitpepparkorn
 Kaffebönor (bara ett par stycken)
 Servera med
 Ex. Tortillabröd, creme fraiche, pico di gallo, picklad rödlök, koriander och lime

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 110-125 grader.

2

Skölj av och torka rent köttet.
Blanda din kryddrub och rubba köttet ordentligt

3

Skala och dela lök, vitlök (och lite andra grönsaker om du känner för det) lägg i en lergryta, gjutjärnsgryta eller keramikgryta (med lock).
Lägg i det kryddrubbade köttet. Häll över vitpepparkorn, några kaffebönor och lagerblad. Häll på och täck med vätskan.

4

Låt gå i ugn med lock i cirka 3 timmar. Ta därefter av locket och låt vätskan reducera ner lite. (Köttet får/ska dock aldrig gå torrt).
Låt köttet gå i minst 2 timmar till.

5

Ta ut köttet och lägg åt sidan, slå gärna in i folie eller slaktarpapper. Låt vila i minst 30 minuter - rör det inte, provsmaka inte!

6

Reducera ner vätskan i en kastrull.

7

När 30 min har gått, dra isär grisen, sila och häll på den reducerade vätskan över köttet.
Servera med goda tillbehör som te.x. Tortillabröd, creme fraiche, guacamole, pico di gallo, picklad rödlök, koriander, lime.

Pulled pork No.1 (Ugn)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *