Poké Bowl är en japansk rätt som består av ris med diverse tillbehör. Enkelt förklarat.
Detta är ett väldigt förenklat poké-recept. Tänkt att du ska kunna slänga ihop vilken vardag som helst. Jag fick inte tag på någon riktigt bra lax denna gång, så jag tärnade och lagade laxen på låg temp i ugnen. Men föredrar rå lax eller tonfisk alla dagar i veckan. Du väljer de tillbehör du själv föredrar.
Koka riset enligt instruktionerna på förpackningen.
Ånga edamamebönorna, skiva avokadon, hacka koriandern och salladslöken. Skölj bladen på pak choi:n och tärna fisken i generösa kuber.
Blanda lika delar sriracchamayo och cremé fraiche. Smaksätt med japansk soya och sesamolja efter smak.
Servera det kokta riset med edamamebönor, skivad avokado, pak choi, den tärnade fisken, salladslök, hackad koriander, sesamfrön (rostade om du föredrar det), en klyfta lime och lite japansk soya.
Ingredienser
Gör så här:
Koka riset enligt instruktionerna på förpackningen.
Ånga edamamebönorna, skiva avokadon, hacka koriandern och salladslöken. Skölj bladen på pak choi:n och tärna fisken i generösa kuber.
Blanda lika delar sriracchamayo och cremé fraiche. Smaksätt med japansk soya och sesamolja efter smak.
Servera det kokta riset med edamamebönor, skivad avokado, pak choi, den tärnade fisken, salladslök, hackad koriander, sesamfrön (rostade om du föredrar det), en klyfta lime och lite japansk soya.