Vi är lite slarviga här hemma, så fort det är pasta med tomatsås kallar vi det för Arrabbiata.
Äkta Italienare skulle nog ofta strypa mig om dom åt min "Arrabbiata" eftersom att det allt som oftast är någon skruvad variant på klassikern. Här har ni i alla fall mitt originalrecept. Jag föredrar Arrabbiata med Spaghetti, du väljer som vanligt din favoritpasta. Och du... Ha ordentligt med salt i vattnet när du kokar pasta.
Hacka vitlök, chili och lök fräs i rikligt med olivolja under ett par minuter.
Tillsätt tomatpuré, fräs vidare ytterligare ett par minuter.
Häll i de krossade tomaterna och grönsaksbuljong, undvik helst en för "rinnig" tomatsås, är du osäker häll i lite i taget. (och cocktailtomaterna om du har några). Låt puttra i ca 15 minuter. Om du vill ha såsen fastare, koka den längre. På medelvärme.
Koka pasta i rikligt saltat vatten, enligt instruktionerna på förpackningen.
Häll av pastavattnet, men spar en stor kopp med pastavatten.
Blanda ner pastan direkt i såsen. Slå på lite pastavatten om såsen känns för torr.
Servera direkt med hackad basilika, parmesanost och lite nymalen svartpeppar.
Ingredienser
Gör så här:
Hacka vitlök, chili och lök fräs i rikligt med olivolja under ett par minuter.
Tillsätt tomatpuré, fräs vidare ytterligare ett par minuter.
Häll i de krossade tomaterna och grönsaksbuljong, undvik helst en för "rinnig" tomatsås, är du osäker häll i lite i taget. (och cocktailtomaterna om du har några). Låt puttra i ca 15 minuter. Om du vill ha såsen fastare, koka den längre. På medelvärme.
Koka pasta i rikligt saltat vatten, enligt instruktionerna på förpackningen.
Häll av pastavattnet, men spar en stor kopp med pastavatten.
Blanda ner pastan direkt i såsen. Slå på lite pastavatten om såsen känns för torr.
Servera direkt med hackad basilika, parmesanost och lite nymalen svartpeppar.