Riktigt färsk laxfilé utan ben, bita i portsionsbitar.
Gör en lag på vatten lite salt, lite ättika och grova stammarna på dillen. Koka upp låt det koka 5-10 min.
Lägg laxbitarna i lagen, bubbla upp, ta grytan från spisen, sätt på lock och låt det stå ca 10min, prova gärna med en termometer innetemperaturen på laxen ska vara ca 48 grader.
Lyft upp bitarna på en bräda, tag bort skinnet och det bruna under skinnet, lägg bitarna i en form. Smaksätt sedan lagen med ättika och socker till önskad styrka, lägg i gelatinblad. Slå lagen över fisken, lägg några kylblock under formen för att kyla snabbt, strö över rikligt med dill och sedan in i kyl snabbast möjligt.
Blanda senapspulver och socker, rör ut i pyttelite vatten till en krämig konsistens, tillsätt några matskedar majonnäs och lika mycket creme fraiche, slutligen ett par matskedar bostongurka ock lite kapris,
Servera den inkokta laxen med stingsås och nykokt potatis // Per
Ingredienser
Gör så här:
Riktigt färsk laxfilé utan ben, bita i portsionsbitar.
Gör en lag på vatten lite salt, lite ättika och grova stammarna på dillen. Koka upp låt det koka 5-10 min.
Lägg laxbitarna i lagen, bubbla upp, ta grytan från spisen, sätt på lock och låt det stå ca 10min, prova gärna med en termometer innetemperaturen på laxen ska vara ca 48 grader.
Lyft upp bitarna på en bräda, tag bort skinnet och det bruna under skinnet, lägg bitarna i en form. Smaksätt sedan lagen med ättika och socker till önskad styrka, lägg i gelatinblad. Slå lagen över fisken, lägg några kylblock under formen för att kyla snabbt, strö över rikligt med dill och sedan in i kyl snabbast möjligt.
Blanda senapspulver och socker, rör ut i pyttelite vatten till en krämig konsistens, tillsätt några matskedar majonnäs och lika mycket creme fraiche, slutligen ett par matskedar bostongurka ock lite kapris,
Servera den inkokta laxen med stingsås och nykokt potatis // Per