Vi har kommit vidare i vår matresa - denna gång har vi tagit oss från Danmark till Tyskland och en tysk klassiker. "Bratwurst mit sauerkraut". Med andra ord - korv med surkål.
Jag var på en "korvkurs" för ett tag sedan och har lite bra korv i frysen, jag har även gjort lite surkål (som tar en mindre evighet) därför kommer såväl detta som nästa recept att basera sig på just korv och surkål - trist eller kul. Det avgör du. I Tyskland serverar man gärna detta med potatis eller potatispuré, jag har gjort en form av snabbkäk av det. Gott som tusan 🙂
Bilden är fruktansvärd, jag vet.
Sätt på ugnen på ca 100 grader
Stek korven så den får lite yta i smör i en traktörpanna eller stekpanna med höga kanter, lägg sedan korven åt sidan.
Svetta surkålet tillsammans med kumminfrön i samma panna där korven stekts.
Hacka gul lök och äpple, lägg ner i pannan med surkålet låt svetta i ca 5-7 minuter.
Slå på ölen och låt koka i 30 minuter.
Värm korvbröden i ugnen.
Servera korven i de värmda korvbröden, tillsammans med surkålsmixen, och lite senap (jag föredrar sötstark), men det är en smaksak, drick gärna en kall öl till!
Ingredienser
Gör så här:
Sätt på ugnen på ca 100 grader
Stek korven så den får lite yta i smör i en traktörpanna eller stekpanna med höga kanter, lägg sedan korven åt sidan.
Svetta surkålet tillsammans med kumminfrön i samma panna där korven stekts.
Hacka gul lök och äpple, lägg ner i pannan med surkålet låt svetta i ca 5-7 minuter.
Slå på ölen och låt koka i 30 minuter.
Värm korvbröden i ugnen.
Servera korven i de värmda korvbröden, tillsammans med surkålsmixen, och lite senap (jag föredrar sötstark), men det är en smaksak, drick gärna en kall öl till!