Härligt god lammstek smaksatt med rosmarin,timjan och mycket vitlök serveras med en potatiskompot med smak av fetaost.
Bind ihop steken. Blanda/mortla marinaden. olja, rosmarin,timjan,vitlök, salt och peppar.
Gnid in steken med marinaden låt vila minst ett par timmar. Sätt på ugnen på 125 grader.
Bryn steken i en gryta väl, salta och peppra om det behövs och efter tycke och smak.
Lägg ner bitar av persiljerot,lök i grytan. Häll på vin,kalvfond,balsamico, vitlöksklyftorna (gärna lite krossade) och lite färska örtkryddor.
Sätt in steken med lock och stektermometern i ugnen på 125 grader tills steken visar 54 grader. Ta ut steken sila av skyn i en kastrull, av med locket och låt steken vila minst 30 minuter (tills inne temperaturen är mellan 58-60 grader).
Under tiden som steken är i ugnen så blandar du en sallad med salladsblad, tomat,lök och fetaost. Häll lite olivolja på salladen salta och peppra låt stå i rumstemperatur.
Skär potatisen i lite större bitar och gör slantar av persiljeroten.
Under tiden som steken vilar sätt på potatisen och persiljeroten. Låt skyn reducera 7 minuter häll på grädden och dijon låt reducera ytterligare ca10-20 minuter. Smak sätt ev lite mer.
Häll av potatisvattnet blanda ner smör och olja mosa försiktigt med gaffel. Blanda sedan ner salladen i potatisen krydda ev lite mer.
Skär lammsteken i tunna skivor servera med potatiskompotten och lite god sås på toppen. Smaklig spis!
Ingredienser
Gör så här:
Bind ihop steken. Blanda/mortla marinaden. olja, rosmarin,timjan,vitlök, salt och peppar.
Gnid in steken med marinaden låt vila minst ett par timmar. Sätt på ugnen på 125 grader.
Bryn steken i en gryta väl, salta och peppra om det behövs och efter tycke och smak.
Lägg ner bitar av persiljerot,lök i grytan. Häll på vin,kalvfond,balsamico, vitlöksklyftorna (gärna lite krossade) och lite färska örtkryddor.
Sätt in steken med lock och stektermometern i ugnen på 125 grader tills steken visar 54 grader. Ta ut steken sila av skyn i en kastrull, av med locket och låt steken vila minst 30 minuter (tills inne temperaturen är mellan 58-60 grader).
Under tiden som steken är i ugnen så blandar du en sallad med salladsblad, tomat,lök och fetaost. Häll lite olivolja på salladen salta och peppra låt stå i rumstemperatur.
Skär potatisen i lite större bitar och gör slantar av persiljeroten.
Under tiden som steken vilar sätt på potatisen och persiljeroten. Låt skyn reducera 7 minuter häll på grädden och dijon låt reducera ytterligare ca10-20 minuter. Smak sätt ev lite mer.
Häll av potatisvattnet blanda ner smör och olja mosa försiktigt med gaffel. Blanda sedan ner salladen i potatisen krydda ev lite mer.
Skär lammsteken i tunna skivor servera med potatiskompotten och lite god sås på toppen. Smaklig spis!