Kyckling i ugn med Habanerosås.

KockCamilla & Åke
SvårighetsgradMedel

En supergod och smakrik, enkel rätt att göra t.ex. på en Fredag! Servera med klyftpotatis och en varm sallad. Allt i ugnen, mixa den smakrika såsen ner i en kastrull med lite fetaost, vitvin, krydda, smaka av och servera!

Dela
Kyckling-habanero
Portioner4 Portioner
Förberedelser20 minTillagningstid40 minTotal tid1 timme
Marinad till kycklingen
 ½ dl Olivolja
 2 msk Dijonsenap
 2 msk Bbq sås
 1 msk japansk soya
 1 st vitlöksklyfta
 Salt
 Peppra
Sås
 2 st Morötter
 1 st paprika jag använde en grön
 1 st Lök
 2 st Vitlöksklyftor
 1 st habanero
 1/4 del av ett paket med feta ost
 Kycklingfond
 Vitvin
 Salt och peppar
Varm sallad
 Rödkål
 Lök
 Zuccini
 Japansk soya
 Salt och peppar
Marinera Kyckling
1

Blanda alla ingredienser till marinaden och gnid in i kycklingen

2

Skär upp samtliga grönsaker i mindre bitar dvs, morötter, paprika,lök,vitlök, habanero och jag hade även lite Zucchini.

3

Lägg grönsakerna i botten på en ugnsform och lägg dem marinerade kycklinglåren ovanpå.

4

Baka i ugnen i 175 grader 20 minuter med folie och ca 20-25 minuter utan folie. Kycklingen ska ha fin färg och klar vätska om ni sticker kycklingen med en kniv när den är färdig. Ställ samtidigt in klyftpotatisen i ugnen som ni har kryddat med lite rosmarin salt o peppar och ev någon vitlöksklyfta och såklart olivolja.

5

Under tiden skär, (gärna med mandolin) rödkål, lök och zucchini skär ni med kniv i lite större skivor. Krydda med lite soya, peppar och ev lite salt.
Stek eller Woka salladen när kycklingen börjar bli färdig.

6

Ta ut kycklingen och lägg i folie, låt vila till såsen är klar.
Häll grönsakerna och spadet som legat under kycklingen tillsammans med fetaost i en mixer. Mixa grönsakerna och fetaosten slät. Häll sedan ner i allt i en kastrull. Smaksätt med vitvin ev lite kycklingfond och krydda med salt och peppar.

7

Under tiden som du gör såsen höj temperaturen i ugnen till 250 grader så att klyftpotatisen får ordentligt med färg.

8

Servera kycklingen på den varma salladen med klyftpotatis och den otroligt smakrika såsen.

Ingredienser

Marinad till kycklingen
 ½ dl Olivolja
 2 msk Dijonsenap
 2 msk Bbq sås
 1 msk japansk soya
 1 st vitlöksklyfta
 Salt
 Peppra
Sås
 2 st Morötter
 1 st paprika jag använde en grön
 1 st Lök
 2 st Vitlöksklyftor
 1 st habanero
 1/4 del av ett paket med feta ost
 Kycklingfond
 Vitvin
 Salt och peppar
Varm sallad
 Rödkål
 Lök
 Zuccini
 Japansk soya
 Salt och peppar

Gör så här:

Marinera Kyckling
1

Blanda alla ingredienser till marinaden och gnid in i kycklingen

2

Skär upp samtliga grönsaker i mindre bitar dvs, morötter, paprika,lök,vitlök, habanero och jag hade även lite Zucchini.

3

Lägg grönsakerna i botten på en ugnsform och lägg dem marinerade kycklinglåren ovanpå.

4

Baka i ugnen i 175 grader 20 minuter med folie och ca 20-25 minuter utan folie. Kycklingen ska ha fin färg och klar vätska om ni sticker kycklingen med en kniv när den är färdig. Ställ samtidigt in klyftpotatisen i ugnen som ni har kryddat med lite rosmarin salt o peppar och ev någon vitlöksklyfta och såklart olivolja.

5

Under tiden skär, (gärna med mandolin) rödkål, lök och zucchini skär ni med kniv i lite större skivor. Krydda med lite soya, peppar och ev lite salt.
Stek eller Woka salladen när kycklingen börjar bli färdig.

6

Ta ut kycklingen och lägg i folie, låt vila till såsen är klar.
Häll grönsakerna och spadet som legat under kycklingen tillsammans med fetaost i en mixer. Mixa grönsakerna och fetaosten slät. Häll sedan ner i allt i en kastrull. Smaksätt med vitvin ev lite kycklingfond och krydda med salt och peppar.

7

Under tiden som du gör såsen höj temperaturen i ugnen till 250 grader så att klyftpotatisen får ordentligt med färg.

8

Servera kycklingen på den varma salladen med klyftpotatis och den otroligt smakrika såsen.

Kyckling i ugn med Habanerosås.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *