En supergod, smakrik och enkel rätt att göra en Fredag! Servera med klyftpotatis och en varm sallad. Allt i ugnen, mixa den smakrika såsen, ner i en kastrull med lite fetaost, vitvin, krydda, smaka av och servera!
Blanda alla ingredienser till marinaden och gnid in i kycklingen
Skär upp samtliga grönsaker i mindre bitar dvs, morötter, paprika,lök,vitlök, habanero och jag hade även lite Zucchini.
Lägg grönsakerna i botten på en ugnsform och lägg dem marinerade kycklinglåren ovanpå.
Baka i ugnen i 175 grader 20 minuter med folie och ca 20-25 minuter utan folie. Kycklingen ska ha fin färg och klar vätska om ni sticker kycklingen med en kniv då är kycklingen färdig. Ställ samtidigt in klyftpotatisen i ugnen som ni har kryddat med lite rosmarin salt o peppar, ev någon vitlöksklyfta och olivolja.
Under tiden skär, (gärna med mandolin) rödkål, lök och zucchini. Krydda med lite soya, peppar och ev lite salt.
Stek eller Woka salladen när kycklingen börjar bli färdig.
Ta ut kycklingen och lägg på folie, låt vila till såsen är klar.
Häll grönsakerna och spadet som legat under kycklingen tillsammans med fetaost i en mixer. Mixa grönsakerna och fetaosten slät. Häll sedan ner i allt i en kastrull. Smaksätt med vitvin ev lite kycklingfond och krydda med salt och peppar.
Under tiden som du gör såsen höj temperaturen i ugnen till 250 grader så att klyftpotatisen får ordentligt med färg.
Servera kycklingen på den varma salladen med klyftpotatis och den otroligt smakrika såsen.
Ingredienser
Gör så här:
Blanda alla ingredienser till marinaden och gnid in i kycklingen
Skär upp samtliga grönsaker i mindre bitar dvs, morötter, paprika,lök,vitlök, habanero och jag hade även lite Zucchini.
Lägg grönsakerna i botten på en ugnsform och lägg dem marinerade kycklinglåren ovanpå.
Baka i ugnen i 175 grader 20 minuter med folie och ca 20-25 minuter utan folie. Kycklingen ska ha fin färg och klar vätska om ni sticker kycklingen med en kniv då är kycklingen färdig. Ställ samtidigt in klyftpotatisen i ugnen som ni har kryddat med lite rosmarin salt o peppar, ev någon vitlöksklyfta och olivolja.
Under tiden skär, (gärna med mandolin) rödkål, lök och zucchini. Krydda med lite soya, peppar och ev lite salt.
Stek eller Woka salladen när kycklingen börjar bli färdig.
Ta ut kycklingen och lägg på folie, låt vila till såsen är klar.
Häll grönsakerna och spadet som legat under kycklingen tillsammans med fetaost i en mixer. Mixa grönsakerna och fetaosten slät. Häll sedan ner i allt i en kastrull. Smaksätt med vitvin ev lite kycklingfond och krydda med salt och peppar.
Under tiden som du gör såsen höj temperaturen i ugnen till 250 grader så att klyftpotatisen får ordentligt med färg.
Servera kycklingen på den varma salladen med klyftpotatis och den otroligt smakrika såsen.