Helstekt Kyckling med mango chutney

Vi testade Jenny Walldens helstekta kyckling med smak av mango chutney, serveras med wokade grönsaker och lite basmatiris. Vi kryddade till såsen lite extra för att få lite mer sting. Gott och enkelt att laga en helt vanlig vardagskväll då man har lite extra tid.

Dela
Majskyckling med mangochutney
Portioner4 Portioner
Förberedelser15 minTillagningstid55 minTotal tid1 timme 10 min
 1 Hel kyckling
 50 g smör
 1 msk Mango chutney
 ½ st Lime
 2 st Klyftor vitlök
 1 msk Soya
 Wok
 Grönsaker till wok efter tycke och smak
 1 st Vitlöksklyfta
 ½ st Röd chili
 Japansk soya
 2 tsk Sambal badjak
 1 msk Kycklingfond
 2 dl Creme fraiche
1

Sätt ugnen på 175 grader

2

Klipp bort ryggbenet , överflödigt fett och skinn. Vik ut kycklingen som en fjäril

3

Smält smöret i en kastrull blanda ner mango chutney, pressad vitlök, lime och mörk soya

4

Gnid in kycklingen med mango chutney blandningen gärna även under skinnet

5

Rosta kycklingen i 175 grader i 30 minuter under folie. Tag sedan bort foliet och rosta ytterligare i 20 minuter tills kycklingen har fin färg och kyckling saften är genoskinlig.

6

Woka grönsakerna tillsammans med vitlök,chili och ljus soya

7

När kycklingen är klar, häll ner all kycklingsaft( marinad) i en kastrull. Låt kockar ihop under lite omrörning

8

Krydda såsen med kyckling fonden och sambal badjak. Blanda sedan ner creme fraichen i såsen.

9

Kycklingen serveras med den goda såsen, woken och lite basmatiris.

Ingredienser

 1 Hel kyckling
 50 g smör
 1 msk Mango chutney
 ½ st Lime
 2 st Klyftor vitlök
 1 msk Soya
 Wok
 Grönsaker till wok efter tycke och smak
 1 st Vitlöksklyfta
 ½ st Röd chili
 Japansk soya
 2 tsk Sambal badjak
 1 msk Kycklingfond
 2 dl Creme fraiche

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 175 grader

2

Klipp bort ryggbenet , överflödigt fett och skinn. Vik ut kycklingen som en fjäril

3

Smält smöret i en kastrull blanda ner mango chutney, pressad vitlök, lime och mörk soya

4

Gnid in kycklingen med mango chutney blandningen gärna även under skinnet

5

Rosta kycklingen i 175 grader i 30 minuter under folie. Tag sedan bort foliet och rosta ytterligare i 20 minuter tills kycklingen har fin färg och kyckling saften är genoskinlig.

6

Woka grönsakerna tillsammans med vitlök,chili och ljus soya

7

När kycklingen är klar, häll ner all kycklingsaft( marinad) i en kastrull. Låt kockar ihop under lite omrörning

8

Krydda såsen med kyckling fonden och sambal badjak. Blanda sedan ner creme fraichen i såsen.

9

Kycklingen serveras med den goda såsen, woken och lite basmatiris.

Helstekt Kyckling med mango chutney

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *