Vi testade Jenny Walldens helstekta kyckling med smak av mango chutney, serveras med wokade grönsaker och lite basmatiris. Vi kryddade till såsen lite extra för att få lite mer sting. Gott och enkelt att laga en helt vanlig vardagskväll då man har lite extra tid.
Sätt ugnen på 175 grader
Klipp bort ryggbenet , överflödigt fett och skinn. Vik ut kycklingen som en fjäril
Smält smöret i en kastrull blanda ner mango chutney, pressad vitlök, lime och mörk soya
Gnid in kycklingen med mango chutney blandningen gärna även under skinnet
Rosta kycklingen i 175 grader i 30 minuter under folie. Tag sedan bort foliet och rosta ytterligare i 20 minuter tills kycklingen har fin färg och kyckling saften är genoskinlig.
Woka grönsakerna tillsammans med vitlök,chili och ljus soya
När kycklingen är klar, häll ner all kycklingsaft( marinad) i en kastrull. Låt kockar ihop under lite omrörning
Krydda såsen med kyckling fonden och sambal badjak. Blanda sedan ner creme fraichen i såsen.
Kycklingen serveras med den goda såsen, woken och lite basmatiris.
Ingredienser
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader
Klipp bort ryggbenet , överflödigt fett och skinn. Vik ut kycklingen som en fjäril
Smält smöret i en kastrull blanda ner mango chutney, pressad vitlök, lime och mörk soya
Gnid in kycklingen med mango chutney blandningen gärna även under skinnet
Rosta kycklingen i 175 grader i 30 minuter under folie. Tag sedan bort foliet och rosta ytterligare i 20 minuter tills kycklingen har fin färg och kyckling saften är genoskinlig.
Woka grönsakerna tillsammans med vitlök,chili och ljus soya
När kycklingen är klar, häll ner all kycklingsaft( marinad) i en kastrull. Låt kockar ihop under lite omrörning
Krydda såsen med kyckling fonden och sambal badjak. Blanda sedan ner creme fraichen i såsen.
Kycklingen serveras med den goda såsen, woken och lite basmatiris.