Havets Lundgrenare

Egentligen är det en Wallenbergare, fast med färs på fisk, med ett potatis/-morotsmos istället för potatismos. Det är en typ av Wallenbergare, men när man modifierat den tillräckligt så blir det en ”Havets Lundgrenare”.

Biffar på färs av fisk, potatis och morotsmos, gröna ärtor, pepparrot, skirat smör, och remoulade. Det verkar kanske som många steg, men det är faktiskt väldigt enkelt att slänga ihop. Galet enkelt, galet gott.

Dela
Havets lundgrenare
Portioner4 Portioner
Förberedelser30 minTillagningstid30 minTotal tid1 timme
 Fiskbiffar
 500 g Färsk laxfilé
 500 g Färsk torskfilé
 2 st Ägg
 1 knippe Dill
 1 msk Mjöl
 1,50 dl Ströbröd
 1 msk Smör
 2 msk Vispgrädde
 Mos
 5 st Stora mjöliga potatisar
 3 st Morrötter
 1 msk Ljummen mjölk
 1 msk Smör
 Serveras med:
 Remouladsås
 Riven pepparrot
 Gröna ärtor
 Brynt smör
 Salt
 Peppar
1

Ta bort ev ben och skinn från fisken lägg i en mixer tillsammans med dill, salt, peppar, 2 msk vispgrädde, 2 ägg, mjöl, en matsked smör. Mixa till en fin "färs". forma till biffar och panera i ordentligt med ströbröd.

2

Koka upp lättsaltat-vatten i en kastrull lägg ner skalad potatis och morötter i delar. Låt koka tills det är riktigt mjukt. Häll av vattnet, mixa med stavmixer tillsammans med salt, peppar, ljummen mjölk och en klick smör.

3

Stek "fiskbiffarna" på medelhögvärme i stekpanna med mycket smör, dra ner värmen en aning efter någon minut så att biffarna får fin yta men ändå hinner gå klart igenom - utan att bränna vid.

4

Servera med brynt smör, riven pepparrot, gröna ärtor, Citron och remouladesås. Strö lite Dill över som garnering.

Ingredienser

 Fiskbiffar
 500 g Färsk laxfilé
 500 g Färsk torskfilé
 2 st Ägg
 1 knippe Dill
 1 msk Mjöl
 1,50 dl Ströbröd
 1 msk Smör
 2 msk Vispgrädde
 Mos
 5 st Stora mjöliga potatisar
 3 st Morrötter
 1 msk Ljummen mjölk
 1 msk Smör
 Serveras med:
 Remouladsås
 Riven pepparrot
 Gröna ärtor
 Brynt smör
 Salt
 Peppar

Gör så här:

1

Ta bort ev ben och skinn från fisken lägg i en mixer tillsammans med dill, salt, peppar, 2 msk vispgrädde, 2 ägg, mjöl, en matsked smör. Mixa till en fin "färs". forma till biffar och panera i ordentligt med ströbröd.

2

Koka upp lättsaltat-vatten i en kastrull lägg ner skalad potatis och morötter i delar. Låt koka tills det är riktigt mjukt. Häll av vattnet, mixa med stavmixer tillsammans med salt, peppar, ljummen mjölk och en klick smör.

3

Stek "fiskbiffarna" på medelhögvärme i stekpanna med mycket smör, dra ner värmen en aning efter någon minut så att biffarna får fin yta men ändå hinner gå klart igenom - utan att bränna vid.

4

Servera med brynt smör, riven pepparrot, gröna ärtor, Citron och remouladesås. Strö lite Dill över som garnering.

Havets Lundgrenare

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *