Såhär i sommartider är halloumi en favorit i stugorna. Jag älskar att tillaga min halloumi hel i bit, gärna på kolgrillen. Så den får en fin yta, snygga ränder och är saftig i mitten.
Men ett annat bra tips är att servera det som tillbehör eller snack, här har jag en variant på glutenfria halloumisticks som du drar ihop på nolltid. Servera gärna med en kall yoghurtsås eller en het salsa.
Skär upp halloumin i jämnstora stavar.
Förstek halloumin i medelvarm till varm, torr panna i ca 2-3 minuter.
Ta ur halloumin och låt den svalna.
Panera därefter först i ägg, sedan i pankon.
Stek i panna ca 1 cm olja i botten alternativt fritera i olja på ca 165 grader i te.x. kastrull/fritös.
Får du inte till den där fina färgen, ta upp efter en liten stund och låt rinna av på hushållspapper. Kör därefter sticksen en omgång två på något högre temp så kommer pankon att bli gyllenbrun. (Den ska inte bli bränd).
Servera med en kall yoghurtsås och/eller en het tomatsalsa.
Ingredienser
Gör så här:
Skär upp halloumin i jämnstora stavar.
Förstek halloumin i medelvarm till varm, torr panna i ca 2-3 minuter.
Ta ur halloumin och låt den svalna.
Panera därefter först i ägg, sedan i pankon.
Stek i panna ca 1 cm olja i botten alternativt fritera i olja på ca 165 grader i te.x. kastrull/fritös.
Får du inte till den där fina färgen, ta upp efter en liten stund och låt rinna av på hushållspapper. Kör därefter sticksen en omgång två på något högre temp så kommer pankon att bli gyllenbrun. (Den ska inte bli bränd).
Servera med en kall yoghurtsås och/eller en het tomatsalsa.