Jag är i ganska dålig på deserter, jag har väl ett dussin i rockärmen. Men av någon anledning vill alltid Lara och Elin ha kladdkaka. Då dom inte tål gluten så gör jag denna glutenfri, och det funkar faktiskt bra i just detta recept.
Känn på formen i ugnen då och då, den ska vara lite ”vobbly” fortfarande, när den får stå och sätta sig så fortsätter den baka sig. Vi vill att denna ska vara riktigt kladdig i mitten, så övergrädda inte. (Det är lättare att sätta in kakan någon minut till, än att göra en helt ny för att den första är övergräddad)
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret.
Vispa ihop äggen och sockret, tills det blir poröst och lite fluffigt.
Blanda ner salt och vaniljsocker.
Skikta ner mjölet och kakaon och blanda ordentligt till en seg smet. Blanda därefter ner det smälta smöret (som gärna får ha svalnat lite)
Håll upp smeten i en smord form.
Grädda mitt i ugnen i ungefär 20-25 minuter.
Känn på formen var 5:e minut efter 15 minuter, säkerställ att ni inte övergräddar kakan. Servera med en klick vaniljgrädde.
Ingredienser
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret.
Vispa ihop äggen och sockret, tills det blir poröst och lite fluffigt.
Blanda ner salt och vaniljsocker.
Skikta ner mjölet och kakaon och blanda ordentligt till en seg smet. Blanda därefter ner det smälta smöret (som gärna får ha svalnat lite)
Håll upp smeten i en smord form.
Grädda mitt i ugnen i ungefär 20-25 minuter.
Känn på formen var 5:e minut efter 15 minuter, säkerställ att ni inte övergräddar kakan. Servera med en klick vaniljgrädde.