När jag skriver receptet är det här faktiskt första gången jag gör den här varianten av mina crab cakes, det är en vidareutveckling av en klassisk asiatisk sådan. Jag gör den i airfryer med glutenfri panko. Du kan så klart fritera i olja om du vill.
Jag kör också en blandning på havskräfta, krabbkött och koljafilé. Ungefär 50/50 ratio mellan skaldjur och fisk. Du gör din färs som du vill ha den (hummer eller räkor passar också finfint). Detta är egentligen att se som ett tilltugg eller mellanrätt snarare än en varmrätt.
Skala och rensa skaldjuren
Blanda färsen: Lägg skaldjursköttet, fisk i tärningar, 1 st ägg, en skvätt vispgrädde, riven ingefära, koriander, vitlöksklyftan, chili, riven silverlök, lite limejuice, salt, chiliflakes och om du vill ha lite kimchi eller sriracha i en mixer.
Mixa färsen slät.
Ställ i frysen i ca 10 minuter så att färsen blir riktigt kall.
Rulla färsen till bollar av önskad storlek.
Rulla skaldjursbollarna i panko.
Fritera i airfryer (200 grader 15 minuter) eller i omgångar i neutral olja tills bollarna är gyllenbruna.
Servera dina crab cakes med soja, din favoritmajonnäs och färsk koriander.
Ingredienser
Gör så här:
Skala och rensa skaldjuren
Blanda färsen: Lägg skaldjursköttet, fisk i tärningar, 1 st ägg, en skvätt vispgrädde, riven ingefära, koriander, vitlöksklyftan, chili, riven silverlök, lite limejuice, salt, chiliflakes och om du vill ha lite kimchi eller sriracha i en mixer.
Mixa färsen slät.
Ställ i frysen i ca 10 minuter så att färsen blir riktigt kall.
Rulla färsen till bollar av önskad storlek.
Rulla skaldjursbollarna i panko.
Fritera i airfryer (200 grader 15 minuter) eller i omgångar i neutral olja tills bollarna är gyllenbruna.
Servera dina crab cakes med soja, din favoritmajonnäs och färsk koriander.