Ett härligt ankbröst med potatisslantar och apelsinsås, klassiskt men ack så gott!
Låt ankbröstet ligga framme 1 timme.
Ruta skinnet med en vass kniv.
Sous vidda i 1 1/2 timme 60 grader ihop med salt.
Ta upp och låt vila.
Innan servering bryn i het torr panna med fettsidan neråt.
Smält 1 dl socker i kastrull (får ej brännas)
Späd med hönsbuljong 2 dl o koka ihop lite.
1 pressad apelsin o sest från densamma (addera ev. Apelsinlikör)
Smaka av såsen med vinäger, peppar och soya
Skiva 1/2 cm tjocka skivor med skal och förväll snabbt i kokande vatten
Häll av och Skölj i kallt vatten.
Olja in potatisen lägg på smörpapper i en långpanna i 200 grader ugn tills dom är gyllenbruna.
Servera med brynt rödkål o krydda efter smak med sötma o peppar salt.
Ingredienser
Gör så här:
Låt ankbröstet ligga framme 1 timme.
Ruta skinnet med en vass kniv.
Sous vidda i 1 1/2 timme 60 grader ihop med salt.
Ta upp och låt vila.
Innan servering bryn i het torr panna med fettsidan neråt.
Smält 1 dl socker i kastrull (får ej brännas)
Späd med hönsbuljong 2 dl o koka ihop lite.
1 pressad apelsin o sest från densamma (addera ev. Apelsinlikör)
Smaka av såsen med vinäger, peppar och soya
Skiva 1/2 cm tjocka skivor med skal och förväll snabbt i kokande vatten
Häll av och Skölj i kallt vatten.
Olja in potatisen lägg på smörpapper i en långpanna i 200 grader ugn tills dom är gyllenbruna.
Servera med brynt rödkål o krydda efter smak med sötma o peppar salt.