Namnet kanske för tankarna till Kalles kaviar, men här har vi en tillpiffad variant av den svenska klassikern "Ägg och Kaviar". Störrom, pocherat ägg, hummer, smetana och lite picklat. Otroligt gott.
Blanda socker, vatten och ättika i en kastrull, koka upp tills sockret löst sig. (ställ åt sidan)
Skär gurka och äpple i små kuber, finhackad schalottenlök. Lägg ner i 1-2-3 lagen. Låt stå tills det är dags för servering.
Häll upp ca 1 liter vatten i en kastrull och blanda med ca 1 msk ättika. Koka upp vätskan och dra ner temperaturen (ska endast sjuda)
Kläck ett ägg en i en skål, rör runt med en hålslev ett par varv i det sjudande vattnet, häll försiktigt ner ägget i vattnet.
Låt sjuda i ca 2-3 minuter, plocka sedan upp ägget och doppa i kallt vatten. (gör 1 ägg i taget)
Servera pocherat ägg, den picklade löken/gurkan/äpplet med smetana, kaviar och varför inte havskräft/-hummerstjärt?
Ingredienser
Gör så här:
Blanda socker, vatten och ättika i en kastrull, koka upp tills sockret löst sig. (ställ åt sidan)
Skär gurka och äpple i små kuber, finhackad schalottenlök. Lägg ner i 1-2-3 lagen. Låt stå tills det är dags för servering.
Häll upp ca 1 liter vatten i en kastrull och blanda med ca 1 msk ättika. Koka upp vätskan och dra ner temperaturen (ska endast sjuda)
Kläck ett ägg en i en skål, rör runt med en hålslev ett par varv i det sjudande vattnet, häll försiktigt ner ägget i vattnet.
Låt sjuda i ca 2-3 minuter, plocka sedan upp ägget och doppa i kallt vatten. (gör 1 ägg i taget)
Servera pocherat ägg, den picklade löken/gurkan/äpplet med smetana, kaviar och varför inte havskräft/-hummerstjärt?
Ser riktigt gott ut !
Tack Anette!