Det känns som att det går lite inflation i tryffel för tillfället. Tryffeldipp hit och tryffelmajo dit. Det är gott, men inget slår den äkta varan. Såhär på hösten är det tryffelsäsong och det finns att få tag på färsk tryffel i de flesta välsorterade manuella diskarna. Ett tips, om du har tryffel kvar - lägg tryffeln i en burk med ett par okokta ägg och slut igen. Förvara i kylen något dygn. Äggen tar otrolig smak av tryffeln och utan att använda något av tryffeln så har du tryffelsmakande ägg som gör en fenomenal äggröra. Nu över till ett enkelt höstigt recept på tryffelpasta.
Rensa kantarellerna och fräs i lite smör på medelvärme. Låt vattnet koka ut ordentligt.
Finhacka löken och lägg ner tillsammans med kantarellerna (peppra ordentligt) låt svetta i ett par minuter tills löken mjuknat ordentligt.
Slå på en skvätt vin och låt alkoholen koka bort.
Gå i med lite kalvfond, vatten och vispgrädde efter din smakpreferens.
Koka upp och låt puttra medan du kokar spaghettin.
Koka upp riktigt välsaltat vatten i en stor kastrull.
Koka pastan al dente (ca 1 minut mindre än angivelsen på paketet).
Servera pastan med svampkoket, riv över rikligt med tryffel och parmesan.
Ät på en gång och njut 🙂
Ingredienser
Gör så här:
Rensa kantarellerna och fräs i lite smör på medelvärme. Låt vattnet koka ut ordentligt.
Finhacka löken och lägg ner tillsammans med kantarellerna (peppra ordentligt) låt svetta i ett par minuter tills löken mjuknat ordentligt.
Slå på en skvätt vin och låt alkoholen koka bort.
Gå i med lite kalvfond, vatten och vispgrädde efter din smakpreferens.
Koka upp och låt puttra medan du kokar spaghettin.
Koka upp riktigt välsaltat vatten i en stor kastrull.
Koka pastan al dente (ca 1 minut mindre än angivelsen på paketet).
Servera pastan med svampkoket, riv över rikligt med tryffel och parmesan.
Ät på en gång och njut 🙂