Det efterfrågas vegetariska recept och självklart ska jag lägga upp lite sådana. Här är en pastarätt som är både matig, smakrik, god, snabblagad och inte minst - vego. Om man måste så skulle jag nog säga att det är ett bra substitut för en god bolognese, men utan Oumph eller andra konstiga vegetariska alternativ. Detta kanske ter sig som ett något konstigt recept, men testa, jag lovar att du inte kommer bli missnöjd. Jag låter det italienska och asiatiska köken flirta liite med varandra.
Sätt på en stor kastrull vatten - salta vattnet rikligt - och då menar jag verkligen det, ett bra pastavatten ska vara otroligt salt.
Medan pastavattnet kokar upp tärna zucchini, morötter och den gula löken i små kuber. Tärna paneerosten i lagom stora kuber ca 1x1cm.
Öppna kidneybönorna, skölj av och låt rinna av i en sil eller durkslag.
Hetta upp lite olivolja på medelvärme, svetta de lök, zucchini, morot med sambal oelek och lite riven vitlök.
Slå på lite rödvin och låt koka upp i någon minut.
Öppna San marzanotomaterna klipp med sax i burken vi vill ha kvar "tomatchunks" men inte hela tomater.
Häll sedan ner tomaterna och låt koka ihop.
När pastavattnet börjat koka lägger du ner paneerosten och kidneybönorna i koket. Låt puttra på medelvärme utan lock. (Rör om då och då, vi vill på kort tid reducera så mycket vätska som är möjligt)
Medan såsen gör sina sista 7-11 minuter, kokar du pastan en minut mindre än instruktionerna på paketet.
Spar lite pastavatten i en mugg.
Häll av pastan i durkslag, lägg ner i kastrullen igen och slå på en skvätt av pastavattnet. Rör om ordentligt (detta är det ända bra sättet att få pasta att inte klibba ihop, glöm olivolja, kallt vatten och allt vad det nu är).
Servera din pasta, med zucchini och paneersås. Garnera med lite bladpersilja och några varv med pepparkvarnen.
Ingredienser
Gör så här:
Sätt på en stor kastrull vatten - salta vattnet rikligt - och då menar jag verkligen det, ett bra pastavatten ska vara otroligt salt.
Medan pastavattnet kokar upp tärna zucchini, morötter och den gula löken i små kuber. Tärna paneerosten i lagom stora kuber ca 1x1cm.
Öppna kidneybönorna, skölj av och låt rinna av i en sil eller durkslag.
Hetta upp lite olivolja på medelvärme, svetta de lök, zucchini, morot med sambal oelek och lite riven vitlök.
Slå på lite rödvin och låt koka upp i någon minut.
Öppna San marzanotomaterna klipp med sax i burken vi vill ha kvar "tomatchunks" men inte hela tomater.
Häll sedan ner tomaterna och låt koka ihop.
När pastavattnet börjat koka lägger du ner paneerosten och kidneybönorna i koket. Låt puttra på medelvärme utan lock. (Rör om då och då, vi vill på kort tid reducera så mycket vätska som är möjligt)
Medan såsen gör sina sista 7-11 minuter, kokar du pastan en minut mindre än instruktionerna på paketet.
Spar lite pastavatten i en mugg.
Häll av pastan i durkslag, lägg ner i kastrullen igen och slå på en skvätt av pastavattnet. Rör om ordentligt (detta är det ända bra sättet att få pasta att inte klibba ihop, glöm olivolja, kallt vatten och allt vad det nu är).
Servera din pasta, med zucchini och paneersås. Garnera med lite bladpersilja och några varv med pepparkvarnen.